Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Étteremben púposkodott az elvileg karanténját töltő Dzsudzsák, Orbán fotója buktatta le

Ha eljárás indul ellene, akár ötszázezer forintos pénzbüntetést is kaphat.

Dzsudzsák Balázs a budapesti Déryné bisztróban 2020. május 18-án.
Dzsudzsák Balázs a budapesti Déryné bisztróban 2020. május 18-án. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Komoly oknyomozást folytatott a Blikk annak kapcsán, hogy Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott első számú labdakergetője hétfőn egy budai étterem teraszán kávézott, majd erről Magyarország első számú futballokosa, Orbán Viktor Facebook-oldala is beszámolt.

Csakhogy – mint a bulvárlap rámutat – a diplomata útlevéllel is rendelkező Dzsudzsákot a külügyminisztérium menekítette haza május 6-án az Egyesült Arab Emírségekből, ezután pedig a szabályok szerint két hetet házi karanténban kellett volna töltenie, mielőtt emberek közé szabadul.

„Mivel a hazaérkezése és éttermi kávézása között csak 12 nap telt el, egyértelmű, számára az általános előírásokhoz képest túlságosan korán véget ért a kéthetes karantén”

– vonja meg a mérleget a Blikk, hozzátéve: a karantén alól a vonatkozó rendelkezés szerint csak az kap mentességet, aki a fertőzésből gyógyult, és annak tüneteit nem mutatja, vagy a belépést megelőzően legalább 14 napig járványügyi megfigyelés alatt állt.

Hogy ezek közül Dzsudzsákra melyik érvényes, az egyelőre nem derült ki, mindenesetre ha nincs szerencséje, ötezertől akár ötszázezer forintig terjedő pénzbüntetést is kaphat.