Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a Deák téri késelésről

Egy harmadik férfit is megszúrhattak, őt még keresi a rendőrség.

Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én.
Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Bors azt írja, a múlt pénteken, a Deák téren meggyilkolt két fiú ismerősei úgy tudják, hogy a késelő, valamint két társa beszólogatott az áldozatok társaságában tartózkodó lányoknak, ezzel kezdődött a tragikus véget ért balhé.

A 21 éves K. Gergely és a 16 éves M. László állítólag a lányok védelmére kelt, megkérte az azóta letartóztatott Cs. Krisztiánékat, hogy hagyják őket békén. Ebből vita pattant ki, mely a végzetes késeléshez vezetett. A Bors szerint Gergőt békés természetűnek írták le barátai, aki azonban nehezen viselte az igazságtalanságot.

A Fővárosi Törvényszék a hétvégén rendelte el Cs. Krisztián és két társa letartóztatását. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket a nyomozásról, a Bors azonban rámutat: a bíróság közleményéből kiderül, hogy további szemtanúkat keresnek, és elképzelhető, hogy több sértettje is van az ügynek.

„A tényállás teljes körű felderítéséhez a verekedésben részt vevő eddig ismeretlenül maradt személyek – köztük egy, a késelő által megszúrt másik férfi – beazonosítása, a gyanúsítottak további kihallgatása és szembesítések elvégzése szükséges. A nyomozás érdeke, hogy mindezt zavartalanul, a gyanúsítottak befolyásától mentesen hajthassa végre a hatóság”

– közölte a rendőrség az ügy kapcsán.

Kapcsolódó hírek