Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én.

Maradnak rács mögött a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottjai

„Megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének.”

Két hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a három férfinak a letartóztatását, akit a májusi budapesti, Deák téri kettős gyilkosság kapcsán gyanúsítottak meg – tudatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Mint ismert, a megalapozott gyanú szerint a három férfi május 22-én hajnalban összeverekedett egy másik társasággal a Deák téren.

Az összetűzés során az egyik gyanúsított több alkalommal megszúrt egy férfit, akit – miután a földre került – egy másik gyanúsított többször fejbe is rúgott.

A harmadik gyanúsított „jelenlétével biztosította társai cselekményét”. Ezután a késelő férfi egy, a helyszínről távozó férfi után ment és őt is megszúrta. Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette.

A törvényszék rámutat, a késeléssel gyanúsított férfi cselekménye több ember sérelmére elkövetett emberölés, míg a másik két gyanúsított cselekménye csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság megállapítására lehet alkalmas.

A minősített emberölés tíztől akár életfogytig tartó, a minősített garázdaság pedig három évig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

A bíróság arra is kitért, hogy a gyanúsítottak egzisztenciális és személyi körülményei rendezetlenek, ketten drogosok, az emberöléssel gyanúsított férfi állandó bejelentett lakcímén nem tartózkodott, más ellene folyamatban lévő büntetőeljárásokban – ismeretlen helyen tartózkodása miatt – körözést, elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

Mindezek és a súlyos bűncselekmény miatt várható büntetés nagysága miatt továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének – írták. A bíróság úgy látja, hogy a kényszerintézkedés célja továbbra is csak letartóztatással biztosítható.

Kiemelt kép: Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a József Attila utcában, ahol megöltek két férfit egy verekedésben 2020. május 22-én. (MTI/Mihádák Zoltán)

Kapcsolódó hírek