Büntetett előéletű tizenéves késelt hajnalban a Deákon – részleteket közölt a rendőrség

Előző nap töltötte a 18-at.

A késelés helyszíne a rendőrség fotóján.
A késelés helyszíne a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Két társaság verekedett össze péntek hajnalban a Deák téren, ahol halálra késeltek két fiatal férfit – hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek délutáni sajtótájékoztatóján.

A rendőrségre hajnal 3.40-kor érkezett bejelentés, hogy a Deák tér melletti úttesten csoportos verekedés történt. A rendőrök öt percen belül kiértek, de már csak a két férfi holttestét találták meg, az elkövetők elmenekültek.

tíz percen belül azonban elfogták a gyanúsítottat, aki a menekülés során eldobta a kést, amit a közelben, a Paulay Ede utcában, egy kocsi alatt találtak meg a nyomozók.

A BRFK tájékoztatása szerint tíz fő esett egymásnak, mind 16-23 év közötti férfiak, az elkövető, a budapesti Cs. Krisztiánt előző nap lett 18 éves.

A sértettek több késszúrást szenvedtek. Úgy tudni, két egymástól független társaság verekedett össze, nem ismerték egymást, a verekedést kiváltó okokat, motivációt még tisztázni kell, az viszont a rendőrség szerint cáfolható, hogy a balhé valamiféle revans lett volna. Elhangzott még, hogy budapesti lakosokról van szó, a sértetti tábor tagjainál nem volt kés, és az elhunytakon kívül mások nem sérültek meg.

A sajtótájékoztató szerint jelenleg egy fő gyanúsítotti kihallgatása van folyamatban emberölés minősített esete végett, illetve két további, a gyanúsítotthoz köthető személyt felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság ügyében hallgatnak ki, de az „ellentábor” elszámoltatása is zajlik.

Az ügyben szerepel három lány is, ők megpróbálták szétválasztani a két tábort, őket tanúként hallgatják ki.

Elhangzott, az előállított személyek 90 százalékának van rendőrségi múltja: garázdaság, kábítószerrel összefüggésbe hozható cselekmények miatt kerültek korábban a rendőrség látókörébe.

Az előállítottak jelen állás szerint együttműködők voltak a rendőrökkel. Az elkövető vélhetően fogyasztott alkoholt – hogy kábítószert is, azt egyelőre még nem tudni. Az viszont kiderült, büntetett előéletű, kábítószerhez kapcsolódó, illetve garázda-jellegű bűncselekményekkel hozható kapcsolatba, a verekedés során nem sérült meg. Az indítékokról egyelőre nem tudni semmit.

A sértetti körből ketten meghaltak, a többi személy szerepét vizsgáljuk. „Összetett, nagy létszámú csapatról beszélünk, a kamerafelvételek alapján kell mindenkinek a szerepét meghatározni, ehhez jönnek majd hozzá a vallomások” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó hírek