Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Baleset

Tragikus baleset Földes és Báránd között: két kisbusz ütközött össze

Szétosztogatják a méregdrága lélegeztetőgépeket: Szijjártó elmagyarázta, miért vittek Kirgizisztánba húsz darabot

RövidenRöviden
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszter találkozója Biskekben, a repülőtéren 2020. július 15-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszter találkozója Biskekben, a repülőtéren 2020. július 15-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Magyarország segít azoknak az országoknak, amelyek akkor támogattak bennünket, amikor mi voltunk nehéz helyzetben a koronavírus-járvány miatt; ezért juttat lélegeztetőgépeket most Kirgizisztánnak – magyarázta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek Kirgizisztánból telefonon nyilatkozva, miután tegnap még magasról téve a járványra, Tolnában csókolgattatta magát a helyi fideszesekkel.

A tárcavezető biskeki látogatásával kapcsolatban mesélt arról: a koronavírus-járvány sok kiszámíthatatlan és váratlan fordulatot hozott, nem lehet pontosan tudni, hogyan alakul a jövőben, nem tudni, „ki kerül bajba és mikor”. Éppen ezért a nemzetközi együttműködés szerepe rendkívüli mértékben megnő – mutatott rá.

Emlékeztetett: volt olyan időszak, amikor Európa, és benne Magyarország, komoly kihívásokkal nézett szembe, nehéz időszakot élt át, és akkor állítólag a Türk Tanács tagországai „egytől egyig a segítségünkre siettek”.

„Most fordul a kocka”, most Közép-Ázsia van nagyobb bajban, mint Európa, és akik akkor Magyarországnak segítettek, most segítséget kérnek tőlünk – magyarázta el, hogy miért vittek a magyar adófizetők pénzéből egyébként is túlárazva, drágán vásárolt lélegeztetőgépek közül most húsz darabot Kirgizisztánba.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Szijjártó Péter elmagyarázta, hogy miért győzött mégis Orbán Viktor Brüsszelben

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el Szabolcsban több kórház összes fekvőbeteg-osztályán

Szijjártó ruszkibarát külügyér megkérte az ENSZ-t, hogy segítsen megfékezni a háborúkat

Meghalt Alekszej Navalnij, Putyin legfőbb bírálója

Szijjártó szolgálatba helyezte magát: a jemeni húszi lázadók terrorszervezetté nyilvánítását kezdeményezte az EU-nál

Ungváron tárgyalt a legruszkibb magyar: Szijjártó szerint történtek biztató lépések