Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Szétosztogatják a méregdrága lélegeztetőgépeket: Szijjártó elmagyarázta, miért vittek Kirgizisztánba húsz darabot

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszter találkozója Biskekben, a repülőtéren 2020. július 15-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszter találkozója Biskekben, a repülőtéren 2020. július 15-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Magyarország segít azoknak az országoknak, amelyek akkor támogattak bennünket, amikor mi voltunk nehéz helyzetben a koronavírus-járvány miatt; ezért juttat lélegeztetőgépeket most Kirgizisztánnak – magyarázta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek Kirgizisztánból telefonon nyilatkozva, miután tegnap még magasról téve a járványra, Tolnában csókolgattatta magát a helyi fideszesekkel.

A tárcavezető biskeki látogatásával kapcsolatban mesélt arról: a koronavírus-járvány sok kiszámíthatatlan és váratlan fordulatot hozott, nem lehet pontosan tudni, hogyan alakul a jövőben, nem tudni, „ki kerül bajba és mikor”. Éppen ezért a nemzetközi együttműködés szerepe rendkívüli mértékben megnő – mutatott rá.

Emlékeztetett: volt olyan időszak, amikor Európa, és benne Magyarország, komoly kihívásokkal nézett szembe, nehéz időszakot élt át, és akkor állítólag a Türk Tanács tagországai „egytől egyig a segítségünkre siettek”.

„Most fordul a kocka”, most Közép-Ázsia van nagyobb bajban, mint Európa, és akik akkor Magyarországnak segítettek, most segítséget kérnek tőlünk – magyarázta el, hogy miért vittek a magyar adófizetők pénzéből egyébként is túlárazva, drágán vásárolt lélegeztetőgépek közül most húsz darabot Kirgizisztánba.