Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

300 milliárdért vett annyi lélegeztetőgépet a kormány, mint amennyinek a fele is elég lett volna a legrosszabb esetben

Most nem győzik eladni a felesleget.

Orbán Viktor a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjában, ahol a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát 2020. április 17-én.
Orbán Viktor a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjában, ahol a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát 2020. április 17-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 300 milliárd forintot költött a kormány lélegeztetőgépek beszerzésére

– kotyogta el Menczer Tamás államtitkár az M1 propagandatévén azt követően, hogy szerdán kiderült: Orbánék közel 16 ezer berendezést rendeltek meg a koronavírus-propaganda hevében, miközben a legrosszabb járványügyi forgatókönyvek is legfeljebb 8500, esetleg lélegeztetőgépre szoruló beteggel számoltak.

A 16 ezer lélegeztetőgépből 10 ezer érkezett meg eddig. A Hír TV cikke szerint ráadásul ehhez a számhoz még hozzájönnek az itthon legyártott gépek, mivel azok gyártása lassabb ütemben halad.

Ezek után kérdezte Menczert a köztévé a túlbecsült lélegeztetőgép-számról. Az államtitkár azt mondta, a 10 ezer feletti részt – azaz mintegy hatezret –, melyekre nincs itthon szükség, értékesíteni fogják, már vannak is állítólag érdeklődők Afrikából és az ázsiai régióból.

Az államtitkár szólt arról is, hogy Vácon augusztusra készül el ezer darab hazai gyártású lélegeztetőgép, és azok maradnak is itthon, mert a magyar a világ egyik legjobb típusa (nyilván).