Milyen járvány? Fülledt puszilgatós tapogatással indult Szijjártó tolnai látogatása

Milyen járvány? Fülledt puszilgatós tapogatással indult Szijjártó tolnai látogatása
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Miután már Donald Trump is felhúzta a szájmaszkot, az egyenesen koronavírus-szkeptikus Bolsonaro pedig annak rendje-módja szerint meg is fertőződött, a Kárpátok új géniuszai mit sem törődnek az általuk is szajkózott „második hullámmal”, Szijjártó Péter tegnapi tolnai látogatása hatalmas lapogatós puszipartival kezdődött:

„Elcsattan két puszi, ölelés, meleg, hosszas kézfogás, a végén egy kis bizalmas simogatás. Félreértés ne essék, nem Szijjártó miniszter és a trafikmutyis Horváth képviselő mély barátságával van baj. Hanem azzal, hogy látványosan és demonstratívan fittyet hánynak a legalapvetőbb látszatára is annak, hogy felelősen viselkednének a járványhelyzet idején”

írta Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a videó nyomán.

Megjegyzi, felelős viselkedéssel elkerülhető lenne egy újabb, hónapokig tartó karantén, de „szemmel láthatóan a Fideszt ez nem érdekli”. „A propagandával majd rákenik a szomszédokra, ráadásul marha sokat lehet keresni olyan bizniszeken, mint a lélegeztetőgépek, a kijárási korlátozással pedig megelőzhetőek a tüntetések is” – írta a politikus.

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott kormányzati döntések egyébként éppen ma léptek hatályba, arról pedig, hogy lehet-e augusztus 15.-e után tömegrendezvényeket tartani, ma tárgyalnak a méltóságosok (valószínűleg nem lehet, Palkovics miniszter korábban legalábbis már utalt a tiltás fenntartására).

Kapcsolódó hírek