„Nagyon nagy az érdeklődés”, állítólag már 232 ezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet

A 7,8 millió példányból.

Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én.
Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Nagyon nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt, a szerda reggeli összesített adatok alapján már állítólag 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek – mesélte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Az újabb propagandacélú közpénzégetés nyomtatványait június 15-én kezdték hordani a postások, és a tervek szerint július 15-ig minden háztartásba eljutnak.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint az ívek túlnyomó részét eddig postai úton küldték vissza. Figyelembe véve, hogy messze még a feladási határidő és még messze nincs vége a kézbesítéseknek, ez nagyon nagy érdeklődést jelez – értékelt a parlamenti államtitkár.

Dömötör Csaba az akció vitatott értelmével kapcsolatban arról magyarázott, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelem miatt kell ikszelgetni az alákérdezős, gyakorlatilag már a kérdésben megválaszolt „sejtetéseket”, mert a kormány akkor tud majd a legeredményesebben védekezni a járvány második hullámában! Hogy ehhez hogyan kapcsolódnak a Soros György ellen hergelő kérdések, azt nem részletezte.

A politikus azonban sopánkodott egy kört, hogy az ellenzéknek megint nem tetszik a nemzeti konzultáció. Kitért arra is, minden politikai szereplőt, különösen a baloldali pártokat, arra kérnek, hogy ne lépjenek ki a törvényesség zónájából. Ha nem akarnak részt venni a koronavírusról szóló párbeszédben, akkor legalább ne akadályozzák azt, már csak azért sem,

mert a vírus teljesen közömbös a belpolitikai viták iránt.

 

Kapcsolódó hírek