Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Rágyújtotta a házat mozgásképtelen élettársára egy nő Mányon

Majd beült az autójába és Balatonvilágosig ment, ahonnan másnap feladta magát.

A kiégett mányi családi ház a rendőrség fotóján.
A kiégett mányi családi ház a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Felgyújtotta a házát egy 54 éves nő vasárnap Mányon, benne a gondozásra szoruló élettársával – az idős férfit a szomszédok mentették ki az égő házból.

A police.hu közlése szerint este negyed 10 után érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a Fejér megyei településen kigyulladt egy családi ház. A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek a helyszínre, ahol a ház földszintje lángokban állt. Az oltás közben merült fel a gyanú, hogy szándékos gyújtogatás történhetett, és azzal kapcsolatba hozható a ház tulajdonosa. A rendőrök ekkor megkezdték a nő felkutatását.

A közelben lakók elmondták, hogy a rendőrség értesítését követően azonnal az égő ingatlanhoz mentek, és a garázsból kimenekítették az ott tartózkodó, mozgásképtelen idős férfit.

A kiégett mányi családi ház a rendőrség fotóján.

A kiégett mányi családi ház a rendőrség fotóján.Fotó: police.hu

Másnap reggel egy nő Balatonvilágosról hívta a segélyhívót, és elmondta, hogy szeretné feladni magát, mert előző este felgyújtotta mányi otthonát. A rendőrök az 54 éves nőt Balatonvilágoson el is fogták, akit a rendőrök védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárásban – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgattak ki.

A nő vallomásában elmondta, hogy élettársa gyermekével fennálló haragos viszonya miatt döntött úgy, hogy egy bicskei benzinkúton benzint vásárol, amit a házban szétlocsol, majd meggyújt. Mikor látta a tüzet fellobbanni, beült az autójába, és Balatonvilágosra ment, ezután másnap feladta magát.