Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Kamu volt az MSZP-s „tíz kórházból kirakott betegből kilenc meghalt” videója

Frissítés – Hamisnak bizonyult az MSZP-s Korózs Lajos videója. A lebukott kamu mentőtiszt és a politikus ügyével azóta itt és itt külön cikkekben foglalkoztunk, ezt a kiinduló hírt is meghagyjuk azonban a történtek jobb érthetősége kedvéért, azzal a kiegészítéssel, az alábbi, Korózs-videóból származó állítások valóságtartalma erősen megkérdőjelezhető.

A kormány által elrendelt kórházkiürítések áldozatairól beszélgetett Korózs Lajos MSZP-s politikus Németh Athina mentőtiszttel. Az asszony a kórháziágy-kisöprések idején határozta el, hogy éjszakai munkára kéri magát a munkahelyén, hogy nappal ingyenesen tudjon segíteni a rászoruló betegeknek.

A 43 éve mentősként dolgozó nő tíz hazaküldött beteg ellátásában vállalt önként segítséget, közülük egy hét után kilencen meghaltak.

A mentős a videóban három esetet is részletezett. Egy csepeli nőt például a kórházból hívtak fel, hogy idős, beteg, teljesen magatehetetlen édesanyját vigye haza a kórházból. Németh szerint a napi 24 órás ellátásra szoruló nő már haldoklott, amikor hazaszállították. Hat nap után a rosszullét fokozódott, vissza kellett vinni a kórházba, ahol másnap meghalt.

A mentőtiszt egy májdaganattal hazaküldött budakeszi férfihoz is kiment, és többek között azt tapasztalta, hogy a ráadott szűk pelenka alatt véraláfutások keletkeztek a beteg testén. Az idős beteg

a kézzel írott zárójelentése szerint saját akaratából távozott az otthonába, csakhogy a férfi már három hete nem volt magánál.

A mentőtiszt addig maradt vele, míg a beteg el nem hunyt.

Egy 58 éves tumoros nőt Németh elmondása szerint egy szombati napon úgy küldtek haza, hogy félig volt csak összevarrva a hasa. Németh Athina felhívta az onkológiai sebészt, aki azt mondta, rögtön indul. Másfél óra múlva újra felhívta, hogy már ne jöjjön, mert a beteg meghalt.

Emlékezetes, Kásler Miklós miniszter egy interjúban arról magyarázott, hogy szerinte sosem hangzott el olyan, hogy kórházi ágyakat kellene kiüríteni, máskor fikcióknak nevezte, hogy rákos betegek a járvány ideje alatt nem kapták meg a szükséges kezelést, és egyébként azzal nyugtatja magát, hogy az ellenzék azért támadja, mert hívő és magyar ember.

Ehhez képest a mostani videó elején is látható Müller Cecília bejelentése, ahol az országos tisztifőorvos egyértelműen Kásler nevéhez köti az ágyfelszabadításokat.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt