OMSZ: Nem is mentős az MSZP videójában mentősként nyilatkozó nő

Nem tudják, ki nyilatkozott menőtisztként a nagy felháborodást keltett videóban.

Megszólalt az Országos Mentőszolgálat, miután a hétvégén végigszántott az interneten az MSZP-s Korózs Lajos videója, melyben a politikus mentőtisztiként mutatott be egy nőt, aki a kórházkiürítések után tíz hazaküldött beteg önkéntes ellátását vállalta.

Az asszony a videóban többek között elmondta, hogy az általa ápolt tíz betegből kilenc azóta meghalt, és több esetet is részletesen felidézett.

Az Országos Mentőszolgálat hétfőn a Facebookon azt közölte, a nőnek nincs köze az OMSZ-hez:

„Felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre feltöltött videó, melyben egy „főállásban mentőtiszt”-ként bemutatott nő nyilatkozott az általa ellátott betegekről az Országos Mentőszolgálat székháza és mentőautói előtt forgatott képsorok között. Az állítása szerint „43 éve mentősként dolgozó” N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem.”

❗️HAMIS LÁTSZATOT KELTHETETT, NINCS KÖZE AZ OMSZ-HOZ❗️Felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Monday, June 8, 2020

Korózs Lajos Facebook-oldalán egyelőre nem találni magyarázatot a dologgal kapcsolatban.

A nő, Németh Athina neve egyébként április 27-én a Parlamentben is elhangzott, a jegyzőkönyv szerint Szabó Tímea képviselő beszédében akkor önkéntes mentőápolóként hivatkozott rá.

Kapcsolódó hírek