Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Nemzet Művésze díj átadóünnepségén a Pesti Vigadóban 2019. november 5-én.

Kásler elmagyarázta, miért nem jár a gyógyszerészeknek a beígért juttatás

Csak azt tették, amit járvány nélkül is tettek volna, úgyhogy ne várjanak elismerést.

A kormánybarát Demokrata újság „faggatta” Kásler Miklós minisztert annak kapcsán, hogy bár Orbán Viktor korábban azzal kábított: minden egészségügyi dolgozó bruttó félmilliós bérkiegészítést kap a koronavírus-járvány miatt, utóbb néhány csoport mégis kimaradt a bónuszból.

Az interjút szemléző 444.hu azt írja, Kásler a hoppon maradt gyógyszerészek kapcsán azt mondta: sok gyógyszertár külföldi tulajdonban áll (hogy mi köze ennek a gyógyszerész dolgozók rendkívüli erőfeszítéseihez, azt nem tudni – a szerk.), és különben is, csak

„azt tették, amit járvány nélkül is tettek volna”.

Az emberminiszter kifejtette még, hogy az idősotthonok dolgozói, a gyógytornászok, valamint a házi segítségnyújtók pedig azért nem kapják meg a bruttó 500 ezer forintot, mert őket egyházak, vállalkozók, egyesületek, önkormányzatok alkalmazzák, ezért szerinte nem tartoznak kifejezetten az egészségügyi dolgozók közé.

Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Nemzet Művésze díj átadóünnepségén a Pesti Vigadóban 2019. november 5-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Kapcsolódó hírek