Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

A gyógyszerészek nem kapnak bruttó 500 ezer forintos juttatást

Felháborodtak, amiért a járvány alatt is végig helytálltak, végül mégis lehúzták őket a listáról.

160 ezer egészségügyi dolgozó részesül az egyszeri, hetek óta harsogott bruttó 500 ezer forintos juttatásból, melyet elvileg a koronavírus-járvány alatti munkájukért kapnak, a gyógyszerészek azonban a kormány szerint most nem egészségügyi dolgozók.

Ez úgy derült ki, hogy Kásler Miklós Emmi-miniszter pénteken tételesen felsorolta, hogy kik a kedvezményezettek, és a gyógyszerészek nincsenek a listán.

Sorban állók a II. kerületi Szent Margit Gyógyszertárnál 2020. március 13-án.

Sorban állók a II. kerületi Szent Margit Gyógyszertárnál 2020. március 13-án. Még az MTI is beszámolt róla, hogy a járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma.Fotó: MTI/Mónus Márton

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke közleményben kért bocsánatot a „döntéshozók helyett” a gyógyszerészektől. Hankó Zoltán azt írta:

„Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár ma délutáni szóbeli tájékoztatása szerint az EMMI által készített előterjesztésben a lakossági gyógyszerellátást biztosító gyógyszerészek és (szak)asszisztensek még szerepeltek, azonban a végső döntés meghozatala során a juttatást kapók listájáról lehúzásra kerültek. Az indoklást az államtitkár asszony nem ismeri.”

„A Magyar Gyógyszerészi Kamara nevében minden gyógyszerésznek és (szak)asszisztensnek ez úton is köszönöm a járvány alatti helytállását, amellyel – az egész egészségügyben szinte egyedülálló módon – valamennyi gyógyszertár folyamatosan, közvetlenül és teljes körűen elérhető volt a járvány ideje alatt is” – írta az elnök, a beígért pluszjuttatás helyett szavakkal elismerve a munkájukat.

Az RTL Híradónak felháborodottan nyilatkoztak gyógyszerészek, amiért bár a járvány alatt is végig dolgoztak és sok beteggel találkoztak, nekik nem jár az elismerés, megkapják viszont a pénzt azok, akik a kórházaknak „csak” a gazdasági osztályain dolgoznak.

A minisztérium úgy reagált: csak a kórházi gyógyszerészek kapnak egyszeri juttatást.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt