Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Kiderült, a fideszes polgármester nyomta fel rémhírterjesztésért a gyulai ellenzékit

Azt mondja, ő csak kéréssel fordult a rendőrséghez.

Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere.
Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere. Fotó: Facebook/Görgényi Ernő

A Magyar Narancs megtudta, saját polgármestere jelentette fel azt a gyulai férfit, akiért aztán hajnalban két autóval mentek a rendőrök, hogy rémhírterjesztés gyanújával bevigyék.

Mint ismert, a lefüggönyözött Volgák korszakát idéző eset nagy visszhangot keltett, az Európai Parlament Magyarországról szóló csütörtöki vitájában is többször szóba került, mígnem az ügység kénytelen-kelletlen kimondta, nem terjesztett rémhírt a férfi.

A Magyar Narancs most azt írja, a múlt héten még az érintett, Csóka-Szűcs János is úgy tudta, hogy egy tüntetésre való felhívás Facebook-posztja miatt vitték be, amelyet azzal a kiegészítéssel osztott meg, hogy a koronavírus elleni küzdelem jegyében hány ágyat szabadítottak fel a helyi kórházban, megjegyezve, hogy ezek üresen állnak.

Csóka-Szűcs hétfőn arról tájékoztatta a lapot, hogy behívták a városi kapitányságra és öt nap után visszakapta a mobilját és számítógépét, valamint azt is közölték vele, ki és miért jelentette fel:

maga Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere.

Úgy tudni, a fideszes azt állította, hogy a „felhívás valótlan tényeket tartalmazó híresztelést valósít meg. Ezért alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, illetve alkalmas a járvány elleni védekezés eredményességének akadályozására”.

Görgényi arra kérte a gyulai rendőrparancsnokot, vonja felelősségre az elkövetőt.

Ő csak kért

Lebukása után a polgármester azt írta a Facebookon, ő csak „kéréssel, nem pedig feljelentéssel” fordulta a rendőrséghez, és posztja szerint főleg azt vette zokon, hogy Csóka-Szűcs haldokló betegekről írt a gyulai kórházkisöprés kapcsán, ami miatt „rengeteg kétségbeesett gyulai embernek” kellett magyarázkodnia.

Kapcsolódó friss hírek

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen