Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy nő Gyulán

Még a társasház más lakásaiban is kimutatható volt a mérgező gáz.

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy nő Gyulán
Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy nő Gyulán – közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy Gyulán egy négyszintes társasház egyik lakóját nem lehet elérni. A Béke sugárúti társasház földszinti lakásában egy holttestet találtak a tűzoltók.

A szóvivő azt írta, hogy a lakásban szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. A tűzoltók kiürítették a társasházat, kilenc embert kísértek ki, és – mivel a mérgező gáz más lakásokban is kimutatható volt – egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a házat.

A szén-monoxid forrása egy fürdőszobában működő nyílt égésterű vízmelegítő volt. A hat négyzetméteres helyiségben minden nyílászáró csukva volt. A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő.

Mint tegnap beszámoltunk róla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gacsályon is kis híján tragédia történt. Ott egy idősotthonban jelzett a szén-monoxid-érzékelő, 15 lakót kellett biztonságba helyezni.

Kapcsolódó friss hírek