Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Kövér László: „szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik”

„Bevallom őszintén, sosem gondoltam volna az utóbbi egy-két év tapasztalatai alapján, hogy hétfő reggel úgy fogok kelni, hogy bemehetek a Házba, a sok ápolt közé”

– ezzel kezdte karanténélmény-beszámolóját Kövér László házelnök a Bayer Show legutóbbi adásában, majd gyorsan bocsánatot is kért, mondván, kijelentése nem vonatkozik minden képviselőre, de biztos érti mindenki, hogy „mit akar ezzel kifejezni”.

Bayer Zsolt ezután Bibó Istvánt idézte, miszerint „demokrata az, aki nem fél”. Ebből levezette sajátos elméletét, hogy a magyar ellenzék reggeltől estig retteg a kormány fasizmusától és nácizmusától, agresszívvá válnak, vagyis ha Bibónak igaza van, akkor – mivel félnek –, dobpergés: nem lehetnek demokraták!

Kövér ezt teljesen logikus okfejtésnek tartotta, azzal a kiegészítéssel, hogy szerinte az ellenzék magatartása „mimikri, egy ócska, rossz ízű tragikomédia”. Szólt továbbá arról is, hogy Soros Györgyöt „egyelőre a kutya sem kérte, hogy segítsen Európán”, „az Európai Unió szétesése nem lenne egy Armageddon”, bár ő ennek személy szerint nem drukkol. A Fidesz és az Európai Néppárt csörtéje kapcsán a házelnök azt mondta, a mostani játékosok „túlságosan kisstílűek, túlságosan súlytalanok ahhoz, hogy bennünket ki tudjanak piszkálni, üldözni, zárni”.

Bayer ezután azt a bátor kérdést szegezte Kövérnek, hogy „az elnöki pulpituson ülve hogyan lehet ép lélekkel végigszenvedni egy Szabó Tímea-felszólalást”.

„Szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, mint amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb”

– bukott ki Kövérből az országgyűlés egyszemélyi tekintélye, majd azzal folytatta:

„Nincs annál elszomorítóbb, amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére”.

Ezután arról elmélkedett meglehetősen leereszkedően, hogy nincs-e olyan családtag vagy barát az ellenzéki politikus körében, aki szólna neki, hogy nem csak a parlamenthez, hanem magához képest is méltatlan a viselkedése. Kövér szerint ugyanakkor a kormánypártok meglehetősen és szellemesen reagáltak Szabó felszólalására, tehát amikor tapssal fojtották bele a szót.

„Világos” – nyugtázta Bayer Kövér eszmefuttatását, majd utóbbi még ál-kesergett egy sort azon, hogy elképzelhetetlennek tartja, hogy az ellenzék valaha is bocsánatot kérjen a kormányoldaltól.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt