Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Kocsis Máté szerint a kormánynak jelenleg nincs elég mozgástere a védekezéshez

A politikai ellentéteket most félre kell tenni, egy üggyel kell foglalkozni, a koronavírus elleni védekezéssel, az emberek egészségének megőrzésével és az emberi élet védelmével – mesélte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió vasárnap reggeli propagandaműsorában.

Kocsis színjátékát annak kapcsán adta elő, hogy „bízik abban”, hogy az ellenzéki pártok is támogatják kedden azt a törvényjavaslatot, amelyet ő következetesen csak „koronavírussal kapcsolatosnak” hív, valójában Orbán Viktor teljhatalmának ágyaz meg.

Kocsis Máté arról is magyarázott, hogy

„ebben a helyzetben a kormány mozgásterét az Országgyűlésnek növelnie kell, meg kell adni minden támogatást a kormány számára, hogy cselekedhessen”,

ami meglehetősen zavarba ejtő indoklás egy kétharmados kormánytól, mely akkor épít stadion, amikor akar, de úgy tűnik, az orvosoknak azért nincs elég védőfelszerelése, mert ahhoz az ellenzék „nem ad elég mozgásteret”.

Hogy egyébként a koronavírus-veszélyhelyzet miatti rendkívüli jogrendet mire használják fel már jelenleg is a fideszesek, arról itt írtunk tegnap.