Van, amitől még a migránsoknál is jobban rettegnek a magyarok

28 országot érintő felmérést készített az Ipsos, arra keresve a választ, hogy mitől tartanak a legjobban az egyes államok polgárai.

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 61 százaléka úgy látja, hogy rossz irányba megy az országa. Vannak persze rendkívül elégedett állampolgárok, mint például a kínaiak (90 százalékos elégedettség) és a szaúdiak (78%), igaz, azon országokban az álmoskönyv szerint sem jelent jót kritizálni az államot.

Magyarország már más képet fest: a felmérés szerint a megkérdezett magyarok 72 százaléka mondta azt, hogy rossz felé mennek a dolgok.

ipsos_felmeres

Forrás: Ipsos.com

A kutatás rámutatott: az összes megkérdezett ország polgárai közül legtöbben a szegénységtől és a társadalmi egyenlőtlenségektől (34%) tartanak, ezt a munkanélküliség (31%), a bűnözés és erőszak, valamint a korrupció (30-30%) követi, illetve a megkérdezettek 27 százaléka aggódik az egészségügyi rendszer állapota miatt.

Magyarországon ezzel szemben a megkérdezettek 55 százaléka a szegénységet és a társadalmi egyenlőtlenséget teszi a három legégetőbb probléma közé, mely a harmadik legpesszimistább értékelés Oroszországot és Chilét követően.

Az egészségügy helyzete azonban ennél is többeket, a magyarok 76 százalékát aggasztja, amivel hazánk vezeti a listát:

felmeres_ipsos

Forrás: Ipsos.com

A megkérdezett magyarok 49 százaléka tartja lesújtónak a korrupciós helyzetet, ami az ötödik legrosszabb értékelés a 28 országot tekintve.

A bevándorlást csak a magyarok 11 százaléka sorolta a három legproblémásabb terület közé, harmadannyian, mint például az oktatás helyzetét,

de terrorizmust is csak a megkérdezett magyarok 2 százaléka tartja az életünket leginkább befolyásoló problémák közé.

Kapcsolódó hírek