Műtét az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.

Fertőzés miatt zárlatot rendeltek el az idegtudományi intézetben, műtétek maradnak el

Fertőzés miatt felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat rendeltek el a Neurológiai Osztály egyik emeletén is – ezt maga az intézet közölte a Facebook-oldalán.

A fertőzés miatt műtétek maradnak el, erről már az egyik érintett számolt be az Indexnek. Az operációkat ismeretlen időpontra halasztják el.

A lap úgy tudja, hányós-hasmenéses betegségről van szó, ezt azonban nem árulta el egyelőre az intézmény, ahogy azt sem, hogy mikorra csúsznak a műtétek.

Az intézmény hivatalos posztja alá érkező kérdésekre mindenesetre maga a főigazgató válaszolt, innen lehet tudni, hogy az intézkedés a járóbeteg-rendeléseket nem érinti.

A fertőzést állítólag múlt hét végén észlelték, amiről tájékoztatták a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, ahol jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat, melynek eredménye alapján oldják majd fel a következő napokban az osztályok zárlatát.

Kiemelt kép: Műtét az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben. (Facebook/Országos Klinikai Idegtudományi Intézet - OKITI)