Fertőzés miatt zárlatot rendeltek el az idegtudományi intézetben, műtétek maradnak el

Műtét az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.
Műtét az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben. Fotó: Facebook/Országos Klinikai Idegtudományi Intézet - OKITI

Fertőzés miatt felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendelt el az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat rendeltek el a Neurológiai Osztály egyik emeletén is – ezt maga az intézet közölte a Facebook-oldalán.

A fertőzés miatt műtétek maradnak el, erről már az egyik érintett számolt be az Indexnek. Az operációkat ismeretlen időpontra halasztják el.

A lap úgy tudja, hányós-hasmenéses betegségről van szó, ezt azonban nem árulta el egyelőre az intézmény, ahogy azt sem, hogy mikorra csúsznak a műtétek.

Az intézmény hivatalos posztja alá érkező kérdésekre mindenesetre maga a főigazgató válaszolt, innen lehet tudni, hogy az intézkedés a járóbeteg-rendeléseket nem érinti.

A fertőzést állítólag múlt hét végén észlelték, amiről tájékoztatták a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, ahol jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat, melynek eredménye alapján oldják majd fel a következő napokban az osztályok zárlatát.

Kapcsolódó hírek