Nyíltan összeborult a Fidesz és az MSZP Törökbálinton, lebénult a városvezetés

Szentmiklósi-Tóth Tamás, a legfideszesebb MSZP-s.
Szentmiklósi-Tóth Tamás, a legfideszesebb MSZP-s. Fotó: Facebook/Szentmiklósi-Tóth Tamás

Pikáns helyzet alakult ki Törökbálinton, ahol az októberi önkormányzati választáson fideszes polgármestert, de ellenzéki többségű testületet választottak. A 444.hu arról ír, hogy

az MSZP helyi elnöke, Szentmiklósi-Tóth Tamás fizikailag is átült a kormánypárthoz,

és már az első ülésen a fideszes Elek Sándort támogatta szavazataival, ezzel a 7-5-ös ellenzéki többség 6-6-os patthelyzetre módosult, vagyis elolvadt az ellenzék ősszel megszerzett többsége.

A 444.hu megjegyzi, Szentmiklósi-Tóth a köpönyegfordítás után számos ellenzéki javaslatot szavazott le újdonsült fideszes társaival, volt, ahol tartózkodásával dugott botot a küllők közé. Nem támogatta például azt a javaslatot sem, mely a város átláthatóbb működését szorgalmazta volna, és leszavazta azt is, hogy legyen kiegyensúlyozottabb, az önkormányzati újság,

több fideszes képviselővel egyetemben viszont indítványozta, hogy a fideszes polgármester havi bruttó illetménye háromszorosának megfelelő összegű jutalmat kapjon.

Szőke Péter, az ellenzék által támogatott közös civil polgármesterjelölt azt mondta, jelen helyzetben a szocialistával kiegészült Fidesz-szekció csak meggátolni tud ügyeket, eredményeket nem képesek elérni, így gyakorlatilag lebénult a törökbálinti városvezetés. Szerinte egy előrehozott választás is benne van a levegőben.

Ollero Marco, a Momentum képviselője pedig arról beszélt a 444-nek:

„Azt nem értjük csak, hogy a képviselő úr miért nem lép át hivatalosan a Fideszbe, sokkal tisztább lenne a helyzet.”

Augusztusban egyébként már kiderült egy törökbálinti „MSZP-sről”, hogy a Fidesz téglája, ő Kun Anna volt, aki titkos kampányanyagot szivárogtatott a kormánypártnak, majd az októberi önkormányzati választáson már Szentmiklósi-Tóth Tamással együtt, a valódi ellenzéktől különválva indultak.

Kapcsolódó hírek