Lebukott egy MSZP-s, aki titkos anyagokat szivárogtatott a Fidesznek

Téglát fogtak a törökbálinti ellenzékiek: a 444.hu írta meg, hogy Kun Anna egykori helyi MSZP-s képviselőjelölt kiszivárogtatta az ellenzék kampányterveit a település fideszes alpolgármesterének, aki a kormánypárt helyi kampányát is irányítja. Kun egyébként az ellenzéki tárgyalásokat még szocialista színekben kezdte meg, aztán váratlanul átigazolt a DK-hoz.

A súgásra úgy derült fény, hogy az ellenzéki együttműködés tagjai észrevették:

Kun hozzáférést adott a kampányanyagaikat tároló Google Drive-fiókhoz a fideszes Földvári László alpolgármesternek.

kun_anna_torokbalint

Forrás: 444.hu

A kiszivárgott anyag, a soron következő, augusztusi kampánykiadvány volt, amiben az ellenzéki együttműködés aktuális állapotáról, és egyéb kampánytémákról tájékoztatták a választókat.

A 444.hu szerint Kun Anna tagadta a szivárogtatást, társai erre azt követelték, tegyen feljelentést, és erről mutasson bizonyítékot is.

Ekkor azonban Kun Anna bejelentette, hogy kilép az ellenzéki összefogásból, mert „nem tetszik neki a kampány várható stílusa”, és összeegyeztethetetlen az ő szociáldemokrata értékeivel. Úgy tudni azonban, a kampánystábban már korábban is érzékelték, hogy a Fidesz több lépésükről előre tudhat. A DK-ból állítólag már kezdeményezték Kun kizárását.

A 444.hu kérdésére, hogy megtette-e a feljelentést, nem válaszolt, csak annyit mondott, hogy elindul a választáson, méghozzá az MSZP támogatásával, noha éppen pár héttel korábban lépett ki az MSZP-ből, és lépett át a DK-ba.

A lap emlékeztet, nem új, „hogy az MSZP-ből hirtelen kiugrott párttag bejelenti, hogy az önkormányzati választáson külön indul el az ellenzék közös jelöltjével szemben” – ez történt például Szegeden, vagy Budapesten Józsefvárosban, Ferencvárosban, Erzsébetvárosban és Pesterzsébeten is –,

„tehát semmiképpen sem túlzás kijelenteni, hogy a szocialista párt környékén nem mindenki érdekelt a jelenlegi hatalom leváltásában”.

Kapcsolódó hírek