Megszólalt az MSZP a fideszesnek állt törökbálinti politikusukról

Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke és Szentmiklósi-Tóth Tamás, az törökbálinti MSZP elnöke.
Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke és Szentmiklósi-Tóth Tamás, az törökbálinti MSZP elnöke. Fotó: Facebook/Szentmiklósi-Tóth Tamás

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kedden Facebook-oldalán jelentette be, hogy kirakják a Fideszhez átült törökbálinti szocialista képviselőt, Szentmiklósi-Tóth Tamást az MSZP-ből.

Szolgálati közleményA törökbálinti képviselő-testület működésével kapcsolatban a mai napon megjelent hírek és a…

Posted by Dr. Tóth Bertalan on Tuesday, January 14, 2020

Mint korábban a 444.hu nyomán megírtuk, Szentmiklósi-Tóth az októberi választást követően átült a fideszesekhez, megakadályozva ezzel az ellenzéki többséget a törökbálinti közgyűlésben:

nem támogatta a város átláthatóbb működésére irányuló ellenzéki beadványt, támogatta viszont, hogy a fideszes polgármester busás jutalmat kapjon.

Szentmiklósi-Tóth akciójával gyakorlatilag lebénult a helyi testület, ahol most hat ellenzéki és hat kormánypárti (ide számítva a különutas szocit) képviselő néz farkasszemet egymással.

„Az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel szemben minden szinten. Szentmiklósi-Tóth Tamás magatartása ellentétes az MSZP politikai céljaival, törekvéseivel – amelyek a települések fideszes uralom alól történő kiszabadítására irányulnak -, és szöges ellentétben áll az MSZP és az ellenzéki pártok kommunikációjával, politikájával és céljaival. Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás a magatartásával óriási károkat okoz a Fidesszel szemben álló erőknek, ami elfogadhatatlan”

– írta az eset nyilvánosságra kerülése után Tóth Bertalan.

Kapcsolódó hírek