Becsületsértési ügy vádlottja lett Bencsik András

Becsületsértési ügy vádlottja lett Bencsik András kormánypárti megmondóember, aki egy tavaly januári Facebook-posztjában azt írta a kemény beszédével feltűnt Nagy Blankának, hogy

„aki úgy beszél, mint egy útszéli ribanc, az ne csodálkozzon azon, ha mások úgy beszélnek vele, mint egy útszéli ribanccal”.

Az akkor 18 éves diáklány a bejegyzés miatt – amit később a Facebook le is tiltott a közösségi alapelveire hivatkozva –, magánváddal élt, azonban a Budaörsi Járásbíróság októberben megszüntette az eljárást, úgy látták ugyanis, hogy Bencsik mocskolódása nem volt bűncselekmény.

A hvg.hu most Nagy jogi képviselőjére hivatkozva azt írja, hogy a diáklány fellebbezése nyomán a Budapest Környéki Törvényszék hatályon kívül helyezte a korábbi döntést, azzal, hogy jogszabálysértő volt az eljárás megszüntetése, és utasították az elsőfokú bíróságot a becsületsértés miatt indult büntetőügy folytatására.

Bencsik András eljárásjogi pozíciója vádlott, a folytatásról döntő végzés ellen fellebbezésnek helye nincs

– olvasható a hvg.hu cikkében.

A fentiek tükrében tehát a bíróságon dől majd el, hogy Nagy Blanka közszereplőnek számított-e már akkor, amikor a fideszes öregemberek haragját kiváltó trágár beszédét elmondta egy kecskeméti tüntetésen még 2018 végén.

Kapcsolódó hírek