Bűnügy

Horror disznóvágás Csobajon: csontozókést dobott feleségébe egy férfi, az asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett

Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Bűnügy

Most jelentették be: 23 milliárd forint értékű, 154 kg kokaint foglaltak le a csepeli szabadkikötőben

Áder: Budapesten nincs klímavészhelyzet, mert nem kellett evakuálni senkit

RövidenRöviden

Tudatosan nem használta újévi köszöntőjében a „klímavédelem” szót Áder János, mert a teremtett világ megőrzésének csak egy kis szelete a klímavédelem problémája – erről maga a köztársasági elnök magyarázott a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az államfő úgy tudja, a klímavédelem nem érinti például a „fenyegető vízválságot”, a műanyaghulladék újrahasznosítását, a termőföld védelmét, a biodiverzitást, az élővilág sokszínűségének megőrzését.

Áder a főváros új ellenzéki vezetése által kihirdetett klímavészhelyzetet egy deklarációnak nevezte. Önmagában deklarálni, hogy klímavészhelyzet van, nem több, mint politikai retorikai fogás – értékelt –, hiszen amikor vészhelyzet van – például most Ausztráliában a tűzvészek miatt -, akkor evakuálják az embereket és rendkívüli intézkedéseket kell bevezetni, ám Budapesten ilyen nem történt. Az új budapesti városvezetés arról döntött, hogy majd elkészül két tanulmány, amelyekben megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a vészhelyzet idején és a vészhelyzetet követően mit is kell majd tenni.

Áder védelmébe vette a Mészáros Lőrinc felcsúti oligarcha kezére játszott, majd tőle az adófizetők pénzéből megvett Mátrai Erőművet: a széntüzelésű erőműben az állam többségi tulajdont szeretne szerezni, az Európai Unióban döntés született az unió ötven szénrégiójának átalakítására – a hírek szerint százmilliárd eurós forrással -, és az ötven régió egyike lesz a Mátrai Erőműhöz tartozó lignitbányarendszer – magyarázta.

Itt a tervek szerint részben gázerőmű, részben hulladék-, illetve biomassza-égetés történik majd, a rekultivált területekre pedig naperőműparkot építenek – mondta. Ennek következtében a Mátrai Erőmű energiatermelése fontos része marad a magyar energiarendszernek, munkahelyeket tudnak megőrizni, egy fontos infrastrukturális fejlesztéssel pedig megoldják, hogy lényegesen kevesebb szén-dioxid-kibocsátás történjen 2030-tól, mint napjainkban – foglalta össze Áder János.

Ezek is érdekelhetnek

Történelmi aszály volt tavaly az OMSZ szerint

A ruszkibérenc magyar kormányfő azt követeli, vegyék le az ukrán csatlakozás témáját a jövő heti EU-csúcs napirendjéről

Áder János védelmébe vette a magyarországi akkumulátorgyárakat

Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására

Áder János szatírnak öltözött és még utoljára arról beszélt: fontos a teljesítmények elismerése

Pottyondy Edina Bayer Zsoltnak: „burzsuj, vén, csoffadt fasz”