Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Megduplázták Áder gázsiját, de van olyan is, akinek 1,7-ről 4 millióra ugrik a havi fizetése

Harta ViktorHarta Viktor
Áder János köztársasági elnök előadást tart a klímaváltozásról egykori iskolájában, a győri Révai Miklós Gimnáziumban 2019. december 7-én.
Áder János köztársasági elnök előadást tart a klímaváltozásról egykori iskolájában, a győri Révai Miklós Gimnáziumban 2019. december 7-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az Országgyűlés keddi döntése értelmében emelkedik a köztársasági elnök és több különleges jogállású szerv vezetőjének fizetése.

A hvg.hu emlékeztet, Áder János jelenleg a köztisztviselői illetményalap 39-szeresét kapja, havi bruttó 1,5 millió forintot. A jövőbeni fizetését viszont Kövér László házelnökéhez kapcsolják,

ami közel bruttó hárommilliót jelent havonta.

Emellett a köztársasági elnök felesége is extra juttatásokban részesül: autóhasználatra is jogosult, külföldi hivatalos út során napidíjat és költségtérítést kaphat, plusz kétfős titkárságot is alkalmazhat.

Korábban az is a tervekben szerepelt, hogy a juttatásokat Áder gyermekei is kaphatják, de ezt a végképp pofátlan részt végül a törvényalkotási bizottság kezdeményezésére törölték.

Egy másik törvénymódosítás ugyanakkor a Kúria elnökének fizetését is megemeli jövőre, így az Alkotmánybíróság vezetője a mostani 1,5 millió helyett 3,8 millió forint illetményt kaphat.

A Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Energetika és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének fizetését is felsrófolták, az övék 1,7 millióról emelkedett havi 4 millióra, a Közbeszerzési Hatóság elnökének juttatása pedig 2,6 millió forintról nőtt 4 millió forintra.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Áder János védelmébe vette a magyarországi akkumulátorgyárakat

Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására

Áder János szatírnak öltözött és még utoljára arról beszélt: fontos a teljesítmények elismerése

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter