Elkapták a kőbányai gyilkost, beismerő vallomást tett

Elfogta a rendőrség azt a 22 éves férfit, akit a hétfői kőbányai emberöléssel gyanúsítanak, K. Dániel a kihallgatása során beismerő vallomást tett. A rendőrségi szóvivő elmondta:

az áldozat és az elkövető között semmilyen kapcsolat nem volt, csak egy lépcsőházban laktak.

A BRFK szerdai közlése szerint a férfi hétfőn 17 óra 50 perc körül Kőbányán, a Harmat utcában, egy társasházi lakásban bántalmazott egy nőt, akit később a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak, de a szakszerű ellátás ellenére életét vesztette.

Az esetet követően a BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást és a nyomozók megkezdték az elkövető felkutatását. A nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 22 éves budapesti K. Dánielt, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki. 24 órán belül a XVII. kerületben elfogták a férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói K. Dánielt emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – írták.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az M1-nek azt mondta: a sajtóban megjelent korábbi hírekkel ellentétben az áldozat és az elkövető között sem szeretői, sem egyéb kapcsolat nem volt, leszámítva azt, hogy egy lépcsőházban laktak, szomszédok voltak. Hozzátette:

a támadó a gyilkosságot bozótvágó késsel, egy machetével követte el,

amelyet a rendőrség megtalált és lefoglalt. A nyomozás vizsgálja a lehetséges indítékot – közölte.

Ezek is érdekelhetnek