Elzavarták Éger Istvánt, új elnöke van az orvosi kamarának

16 év után leváltották Éger Istvánt, Kincses Gyula lett a Magyar Orvosi Kamara új elnöke. A szavazáson Kincses 202, Éger 120 voksot kapott a MOK tagjainak országos küldötteitől.

A teremben üdvrivalgás tört ki az eredmény kihirdetésekor:

Köszönöm…a hideg isszaladgál rajtam….

Posted by Viktória DrKiss on Saturday, November 30, 2019

A korábban fül-orr-gégészként praktizáló 67 éves Kincses Gyula a kamara progresszív szárnyához tartozó Újratervezés orvoscsoport tagja és képviselője. A februárban alakult csoportosulás a magyar egészségügy átalakítását tűzte ki célul, szerepel a programjában például a

másfél millió forintos szakorvosi fizetés bevezetése és a hálapénz megszüntetése is.

A 24.hu megjegyzi, Kincses Gyula a rendszerváltásig praktizált, 1990 és 1994 között az MDF színeiben volt országgyűlési képviselő. 1998 és 2000 között az első Orbán-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatalban, a Kormányzati Stratégiai Elemző Központban, majd a miniszteri kabinetben, kormányfő-tanácsadóként dolgozott. 2007 októbere és 2008 májusa között a Gyurcsány-kormány egészségügyi államtitkára volt. 2001 és 2010 között az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet vezette.

Éger Istvánnal szemben nagy volt az elégedetlenség, pénteken, a kétnapos elnökválasztás nyitónapján például már az elnöki beszámolóját is elutasították a küldöttek – írta meg a 168 Óra –, amire az elmúlt 16 évben nem volt példa.

Kapcsolódó hírek