Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Felrúgta az ellenzéki megállapodást az MSZP a 22. kerületben

Tovább gyalulja az ellenzéket a szocialista maffiapárt.

Hiába volt többsége az ellenzéknek a budafok-tétényi testületben, az MSZP-sek csütörtökön a fideszesekkel szavaztak együtt, amiért meg is kapták a jutalmukat.

A 444.hu a helyi momentumos Havasi Gábor Facebook-posztja alapján azt írja, a helyi MSZP két képviselője felrúgta az ellenzéki megállapodást, amikor az alakuló ülésen a Fidesszel és szatellitszervezeteivel szavazott.

Az árulásért cserébe a budafok-tétényi MSZP elnöke, Dankóné Hegedűs Jolán kapta a Fidesztől az egyik alpolgármesteri széket, a másik MSZP-s pedig egy bizottságot elnökölhet.

Októberben a kerületben az ellenzéki összefogás szerzett többséget a képviselőtestületben, a polgármesteri széket azonban meg tudta tartani a fideszes Karsay Ferenc, miután 312 szavazattal többet kapott, mint a momentumos Havasi.

Utóbbi a 444-nek most azt mondta, az ellenzéki pártok korábban megegyeztek egy arányos ajánlatról, amit el is küldtek a fideszes polgármesternek. Eszerint a 3 alpolgármesterből 1 lehetett volna fideszes, a másik kettő ellenzéki, egészen pontosan a kerületben jól szereplő DK és a Momentum adott volna 1-1 alpolgármestert.

Ezt fúrta meg most az MSZP, amely nulla „ellenzéki” pártként inkább a Fidesszel szavazott együtt, csak hogy magának szerezzen posztokat.

A DK az ülés után közleményben ítélte el a történteket, azt írták:

„A DK, a Momentum és a Jobbik képviselői nem vettek részt a szavazáson, mert az az ellenzéki pártok előzetes megállapodásával ellentétes volt. A Demokratikus Koalíció szerint ez a lépés a Fidesszel szemben álló ellenzéki közösség cserbenhagyása.”

Havasi Gábor a Facebookon arra szólította fel a helyi MSZP-s képviselőket, hogy adják vissza a mandátumukat, vagy zárja ki őket az MSZP.

Frissítés: Az MSZP meglepő gyorsasággal közleményt adott ki az eset kapcsán, ebben azt írják: Dankóné és képviselőtársa „szembementek a Szocialista Párt érdekeivel és a párt által vállalt értékekkel”, ezért felszólítják őket, hogy

„azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a Szocialista Pártból”.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt