Hír TV: korrupciós ügyekről beszél egy kispesti MSZP-s, miközben csíkot húz fehér porból

A Hír TV birtokába kerül egy felvétel, melyen állítólag Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő látható, amint egy zacskó fehér port tart a kezében, majd abból úgynevezett „utcákat” húz.

A csatorna beszámolója szerint a videó mellett hanganyagokat is szerzett, melyek úgy tudni, idén nyáron készültek, és azokon is a kerület MSZP-s polgármesterének, Gajda Péternek a bizalmasa, Lackner Csaba hallható.

„Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogyha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. És az is igaz, hogy aki jól csinálja az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza”

– hallható például a beszélgetésben. A fideszes propagandacsatorna állítása szerint szó esik Kránitz Krisztiánról is, aki a kerület vagyonkezelőjének a vezetője. A Hír TV szerint a hanganyagon a Lacknernek mondott férfi többször utal arra, hogy Kránitznak több százmilliós eltitkolt vagyona van.

„Tudod milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez…”

– hangzik el még ehhez kapcsolódóan.

A 24.hu kereste az ügyben Gajda Pétert, aki azt mondta, a felvételen nem ismerte fel Lacknert, át fogják nézni a felvételt a képviselővel, és szükség esetén jogi lépéseket tesznek. Gajda úgy véli, jó eséllyel hamisítványról van szól, „sületlenségek hangzanak el rajta”.

Kapcsolódó hírek