Hadházy megszellőztette a kispesti „ellenzéki” mutyit, kiakadt az MSZP-s polgármester

Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere.
Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere. Fotó: Facebook/Gajda Péter

Csütörtökön megszavazta a kispesti önkormányzat költségvetési bizottsága a kerületi közétkeztetés kiszervezését a Szakácstündér Kft.-nek, írja Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

A cég – mely egy panellakásba van bejelentve, és amit egy 24 éves focista alapított alig egy éve, így értékelhető referenciája sincs –, verseny nélkül nyerte el a zsíros megbízás. Hadházy úgy tudja, 10 évig, több milliárd forintért intézheti a kft. a kerület közétkeztetését, ráadásul úgy, hogy a főzést valójában ugyanaz a Mészáros Lőrinc-közeli cég fogja végezni, mint eddig.

Az erősen összejátszás-szagú javaslat ellen egyedül a momentumos tag szavazott nemmel.

Gajda: rugdossák Kispestet

Miután az ügy nagy nyilvánosságot kapott Hadházy jóvoltából – azt írta, „a kispesti városvezetés szembe köpött minden tisztességes ellenzéki politikust” – Gajda Péter polgármester egyelőre nem írja alá a szerződést.

Kispest első embere sértődötten reagált a vádakra, azt írta a Facebookon, „most telt be a pohár”.

„Egy közel egy éve zajló nyílt európai uniós közbeszerzési eljárást kezdett el úgy támadni egy országgyűlési képviselő és a Facebook bejegyzést gondolkodás nélkül közlő sajtó, hogy bennünket nemhogy nem kerestek meg, de nem is tájékozódtak az ügyben”

– fogalmazott a szocialista polgármester.

Most telt be a pohár. Egy közel egy éve zajló nyílt európai uniós közbeszerzési eljárást kezdett el úgy támadni egy…

Posted by Gajda Peter on Thursday, December 12, 2019

Gajda azt is írja, a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz és a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordul állásfoglalásért, hogy kiderüljön, az önkormányzat a jogszabályoknak megfelelően járt-e el. Facebook-posztjában hozzátette, sajtó-helyreigazítási eljárásokat indít és feljelentéseket is tesz.

A polgármester 444.hu-nak küldött válaszából az is kiderül, az önkormányzatnak nincs tudomása róla, hogy „a nyertes ajánlatot tevő cég Mészáros Lőrinchez köthető, feladatunk az, hogy az eljárás törvényesen, szabályszerűen legyen lefolytatva, melynek maradéktalanul eleget tettünk”.

Hadházy válaszolt a „fideszesekre emlékeztető” MSZP-s reakciójára, azt írta:

nem azt állította, hogy a közbeszerzési eljárás „ne felelne meg a törvény betűjének”, hanem hogy „ez egy levajazott, tisztességtelen eljárás, aminek egyetlen célja, hogy mókusjelmezben visszatérjen a korábbi szolgáltató”.

A kispesti „ellenzéki” polgármester nem először kerül a hírekbe kétes ügyeivel, legutóbb Erdogan török elnök feleségével parádézott, de Gajda volt az is, akinek egyik korábbi önkormányzati képviselőjét, Lackner Csabát kizárták az MSZP-ből, miután máig nem tisztázott, vélhetően drogos, korrupcióról dicsekvő felvételek kerültek elő róla.

Kapcsolódó hírek