Költségvetési bizottságba tolták a bukott MSZP-st, akinek „gyümölcsöző együttműködése van a Fidesszel”

A Fővárosi Közgyűlés Költségvetési Bizottságába választották az MSZP-s Pál Tibort, akit közel három évtized után szavaztak ki a ferencvárosi képviselő-testületből, miközben Baranyi Krisztina, a városrész független polgármester egyetlen bizottságba sem került be.

Pálról korábban a 444.hu írta meg, hogy Moszkvában tanult, 1985 óta bent ült a tanácsban, majd az önkormányzatban. A IX. kerületet húsz éven át vezető Gegesy Ferenc korábban azt mondta róla, mint helyi MSZP-vezetőről, hogy

„legalább tíz év óta kimutatható, gyümölcsöző együttműködése van a Fidesszel”.

Pál Tibor és csapata kilenc éven át támogatta az alvilági módszerekkel üzemeltetett kerületi parkolást, hiába próbálta felbontatni Csárdi Antal, majd Baranyi Krisztina is a rettenetesen előnytelen parkolási szerződéseket, a 444.hu szerint az MSZP mindig készségesen besegített ennek elkerülése érdekében a Fidesznek.

Ugyancsak a 444.hu írta meg, hogy Pál az idei önkormányzati választás kapcsán is minden követ megmozgatott, nehogy olyan polgármestere legyen a kerületnek, aki keresztbe tesz a parkolási cégeknek és megállítja a lehúzást.

A szocialista politikus október 13-án még a közgyűlésbe sem került be, de annak ellenére, hogy nem kértek belőle a szavazók, a Fővárosi Közgyűlés bizottságában tovább tevékenykedhet. Baranyi Krisztina a Facebookon azt írta a mai pofátlan játszmával kapcsolatban: nem tudta megszavazni a pozíciókról szóló előterjesztéseket, mivel azokat 10 perccel a tárgyalások előtt kapta meg.

A Fővárosi Közgyűlés egyetlen bizottságában sem fogok dolgozni, mert a most Budapestet vezető pártok nem tartottak…

Posted by Baranyi Krisztina on Tuesday, November 5, 2019

A momentumos Hajnal Miklós Pál Tibor bizottságba választása kapcsán arról beszélt, hogy

a pártok megegyeztek abban, hogy csomagban fogadják el egymás jelöltjeit, egyes esetekben nem emelnek kifogást.

A jelek szerint a szocialisták valamiért nagyon akarták Pált a költségvetési bizottságba, a paktum értelmében pedig senki sem vétózta meg személyét.

Baranyit, aki az egész parkolási maffia-ügyet robbantotta, egyetlen bizottságba sem tették be.

Kapcsolódó hírek