Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Hatalmas leépítés jön, több száz dolgozót rúghatnak ki a Dunaferrtől

Egy, a 24.hu-hoz eljutott levél szerint Evgeny Tankhilevich, a Dunaferr cégvezetője keddi dátummal bejelentette, hogy leépítés várható a cégnél, mivel a 2019-es év „rendkívüli kihívás elé állította” az európai acélgyártókat.

A levél szerint a 2008-as válság óta nem volt ilyen súlyos a helyzet, a tét a vállalat jövője,

a legnagyobb acélfelhasználó iparágak visszaesése ugyanis keresletcsökkenést okozott, miközben emelkedtek a vasérc- és szénárak. Ezek hatására az idei második negyedévtől a termelés visszafogására kényszerültek az acélgyártók, ez alól a Dunaferr sem volt kivétel – olvasható a 24.hu hírében.

A cég azután döntött a leépítés mellett, hogy kiderült, az idei első negyedévtől jelentős veszteségeket könyvelt el, melyekre már nem nyújt fedezetet a 2017-2018-ban képzett tartalék.

Úgy tudni, az elbocsátás elsősorban az adminisztrációt és a karbantartás területét érinti majd, ezt a szakszervezet is megerősítette a 24.hu-nak.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke azt mondta, még folynak az egyeztetések, de biztosan lesz leépítés. Az egyik olyan területről, ahol jelenleg mintegy 800-an dolgoznak, 300-400 dolgozót ereszthetnek szélnek. László szerint az elbocsátás közvetve érintheti a beszállítókat is,

összességében akár 500 ember munkája is megszűnhet.

Szeptemberben az Electrolux jelentette be, hogy 800 embert kirúgnak a jászberényi gyárából. Itt hatékonyságnövelést emlegetett a svéd cég, valamint arra is kitért, hogy közben 100 millió forintot fektetnek a nyíregyházi gyáruk fejlesztésébe.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz