Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Egy indiai-angol érdekeltségű céghez került a Dunaferr

Mai árfolyamon 15,4 milliárd forintért jutott hozzá a Liberty Steel a szebb napokat is látott gyárhoz.

Egy indiai-angol érdekeltségű céghez került a Dunaferr
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium keddi közlése szerint a Liberty Steel adott be érvényes és nyertes pályázatot, így indiai-angol érdekeltségű acélipari cégóriás nyerte a Dunaferre kiírt tendert.

Emlékezetes, a vállalat 2022. december 14-én felszámolás alá került, többek között az alapanyagok hiánya miatt. Felszámolónak kinevezték a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, Mészáros Lajost, majd kifizették a több mint 4 ezer dolgozó bérét.

Az acélgyártáshoz szükséges eszközök új cégekhez, a DunaRollinghoz és Duna Furnace dunai vasműhöz kerültek, amelyeket nyílt eljárásban hirdetett meg a felszámoló. A múlt pénteken zárult értékesítés során az a Liberty Steel adott be érvényes és nyertes pályázatot, amely már „decemberben is a gyár megsegítésére sietett egy olyan időszakban, amikor az acélipar világszerte a legnehezebb időszakát élte” – hangsúlyozta a GMF.

„A Gazdaságfejlesztési Minisztérium tovább küzd a gyár, a munkahelyek és a családok megvédése érdekében. Miközben azt is el kell érni, hogy semmilyen bürokratikus akadály ne álljon a Dunaferr megmentése és felvirágoztatása elé”

– írta a tárca közleménye.

Kapcsolódó friss hírek