Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

85 éves asszony és lánya kerülhet az utcára Gyálon

Július 31-én lakoltatják ki H. Ágnest és 85 éves édesanyját gyáli otthonukból egy bedőlt, 10 milliós devizahitel-tartozás miatt, melynek törlesztőrészlete pár év alatt a háromszorosára nőtt.

A Város Mindenkié Csoport posztja szerint volt olyan hónap, mikor a 2006-ban vásárolt ingatlan törlesztője több volt, mint Ágnes teljes fizetése. A részletek elmaradtak, idővel pedig megindult az ingatlan elárverezése. A július 31-i kilakoltatást az árverési vevők kezdeményezték.

Ágnesnek van munkahelye, de a magánbérleti szektorban az elmúlt években lezajlott szélsőséges mértékű lakbér-emelkedés miatt erősen kérdéses, hogy találnak-e megfizethető lakhatást, főleg úgy, hogy jövedelmük végrehajtás alatt van

– áll a szervezet bejegyzésében.

A Város Mindenkié szerint a gyáli önkormányzatnak törvény szerinti kötelessége „a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítása”. A csoport ezért először hivatalos levélben kereste meg az önkormányzatot az ügyben, viszont elutasító választ kaptak – ezután döntöttek úgy, hogy a nyilvánossághoz fordulnak. Remélik, hogy a nőnek és idős anyjának legalább átmeneti elhelyezést biztosít majd az önkormányzat.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz