Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Ismét sokkolót használtak a rendőrök: ezúttal egy gyermekes család kilakoltatásánál

A kerület állítólag próbált segíteni az anyának, de ő nem volt hajlandó együttműködni.

Sokkolóval ártalmatlanítanak egy kilakoltatás ellen tiltakozó férfit a rendőrök.
Sokkolóval ártalmatlanítanak egy kilakoltatás ellen tiltakozó férfit a rendőrök. Részlet az RTL Híradó adásából.

Egy gyermekes család kilakoltatását végezte a rendőrség Budapesten, a 15. kerületében, amikor az intézkedést a Város Mindenkié nevű civil szervezet megpróbálta megakadályozni, mire a rendőrök az egyik aktivistával szemben sokkolót alkalmaztak. Az esetnek az RTL Híradója is szemtanúja volt.

Úgy tudni, egy anyát és 12 éves lányát tették ki a 37 négyzetméteres önkormányzati bérlakásukból, miután az anyuka elvesztette az állását, és több százezer forintos tartozása gyűlt össze.

A Város Mindenkié szervezet azt állítja, hogy a kerületi családsegítő központ közreműködésével megszervezett hátralékkezelő támogatások segítségével lényegében azonnal rendezni tudnák az önkormányzat felé fennálló tartozás egészét, ám a kerület ennek ellenére sem volt hajlandó leállítani a kilakoltatást.

Továbbra is bízunk benne, hogy a XV. kerületi önkormányzat vezetése akár az utolsó pillanatban is leállítja a…

Posted by A Város Mindenkié on Tuesday, July 19, 2022

A kerület polgármestere, a DK-s Cserdiné Németh Angéla ugyanakkor az RTL-nek azt mondta, ők mindent megtettek, amit lehetett. 2020-ban leállították a kilakoltatást, mert az asszony készfizető kezességet vállalt a tartozásaira, amelyek két év alatt a duplájukra nőttek.

A Mércének a polgármesteri titkárság azt is írta, hogy a bérlő 2014-ben nyerte el pályázaton az önkormányzati lakás bérleti jogát, majd szó nélkül távozott külföldre, a lakásban hagyva édesanyját és féltestvérét. Az itt maradt család nem volt hajlandó sem újabb bérleti szerződést, sem semmiféle megállapodást kötni. Felajánlották nekik segélyt is, de sem az önkormányzat, sem a főváros segítségét nem fogadták el, a lakó állítólag nem volt hajlandó semmiben együttműködni.