Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Nyilatkozott Kenderesi Tamás a szexuális zaklatási ügyével kapcsolatban

„Meggondolatlan mozdulatot tettem.”

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamában a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án.
Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamában a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szexuális zaklatási ügybe keveredett Kenderesi Tamás úszó a dél-koreai vizes vb-n. Úgy tudni, egy 18 éves helyi lány hívta ki rá a rendőrséget egy szórakozóhelyen, ezután kihallgatták, majd visszaengedték a sportolók falujába.

Kenderesi ellen nyomozás folyik, 10 napig nem hagyhatja el Dél-Koreát, egyébként tagadja, hogy törvénye ütközőt tett volna.

Az úszó szövetség egyelőre annyit közölt, hogy Kenderesit is megilleti az ártatlanság vélelme, de ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy következményei lesznek az ügynek.

Kenderesi Tamás mindezek után nyilatkozatot adott ki a történtekről.

„Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem”

– írta, jelezve, „megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig”.

„A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom”

– fogalmazott az úszó.

A 22 éves Kenderesi 200 méter pillangón nyolcadik lett szerdán. A szervezők nem nyilatkoztak az ügyről, mondván az magánügy, nem érinti a versenyt.

Doppingeljárás indult Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó ellen

Kenderesi hazatért, ennyit mondott csak

„Kenderesit félig ledarálták, összeroppant”

Szörnyű tragédia történt Demecserben

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Jelentős mennyiségű speedet találtak egy budapesti dílernél