Kiderült, mekkora büntetést kap Kenderesi Tamás

Kenderesi Tamás edz két nappal az úszóversenyek kezdete előtt a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 19-én.
Kenderesi Tamás edz két nappal az úszóversenyek kezdete előtt a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 19-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

2542 amerikai dollár, azaz átszámítva mintegy 744 ezer forint pénzbüntetést kért a dél-koreai ügyészség a zaklatási ügybe keveredett Kenderesi Tamás úszóra – írja a Blikk a Yonhap hírügynökség nyomán.

A Blikk úgy tudja, az olimpiai bronzérmes úszó – akit egy 18 éves dél-koreai lány vádolt meg azzal, hogy egy szórakozóhelyen hozzáért a fenekéhez – már előre kifizette a héten az összeget, mikor azt kérte a hatóságoktól, hogy annak fejében hadd térjen vissza Magyarországra. A cikk szerint következő lépésként visszavonják Kenderesi kiutazási tilalmat, így már hazatérhet.

Kenderesi Tamás korábban „szerencsétlen mozdulatnak” nevezte az érintést, tagadta a zaklatás vádját. Családja és barátnője is kiállt mellett, párja szerint a dél-koreai lány túlreagálta az esetet.

Kapcsolódó hírek