Milák Kristófról posztolt Michael Phelps az Instagramon

Az aranyérmes Milák Kristóf (k), mellette a második helyezett japán Szeto Daija (b) és a bronzérmes dél-afrikai Chad Le Clos a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetése után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én.
Az aranyérmes Milák Kristóf (k), mellette a második helyezett japán Szeto Daija (b) és a bronzérmes dél-afrikai Chad Le Clos a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjének eredményhirdetése után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Megtörtént, mivel volt egy srác, aki meg akarta csinálni, aki régóta álmodott arról, hogy megteszi, aki rájött, mi kell ahhoz, hogy sikerüljön, és addig dolgozott a technikáján, míg az gyönyörű nem lett, és beletette azt a kemény munkát, ami kellett mindehhez”

– írta Michael Phelps huszonháromszoros olimpiai bajnok amerikai úszó, minden idők legsikeresebb olimpikonja az Instagramon Milák Kristóf tegnapi elképesztő világcsúcsa kapcsán, mellyel letaszította őt a trónról.

A 19 éves magyar úszó 1:50.73 perces idővel csapott célba 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokságon szerdán, megdöntve Phelps 2009-es, 1:51.51-es rekordját.

Phelps az elismerő sorai után gratulált is Kristófnak. „Emelem kalapom” – üzente a rekordját megdöntő magyar úszónak.

Kapcsolódó hírek