Oktatás

Bejelentették, szeptembertől ezeket tilos lesz bevinni az iskolába

Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Belföld

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Óriási világcsúccsal aranyérmes a 19 éves Milák Kristóf

MILÁK Kristóf; PHELPS, Michael
Milák Kristóf örül, miután óriási világcsúccsal lett aranyérmes a 200 méteres férfi pillangóuszás döntőjében a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf óriási világcsúccsal lett aranyérmes 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napján, szerdán. A 19 éves magyar versenyző 1:50.73 perces idővel csapott célba, ezzel Michael Phelps 2009-es, 1:51.51-es rekordját adta át a múltnak.

A szám másik magyar résztvevője, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás 1:57.10-zel a nyolcadik helyen végzett.

#FINAGwangju2019 – Swimming- Kristóf Milák made the history! WR

STOP THE PRESSES! A fantastic new World Record from 19-year old Kristóf Milák of Hungary in the Men’s 200m Fly beating Michael Phelps old mark of 1:51.51, set a decade ago in Rome, with a new time of 1:50.73…Outstanding! 💪👑#Swimming #FINAGwangju2019

Posted by World Aquatics on Wednesday, July 24, 2019

Milák a futamot követően többek között arról beszélt, hogy ezzel a sikerrel a háta mögött még magabiztosabb lehet a jövő évi olimpián.

„Egyáltalán nem terveztem, hogy világcsúcs lesz. Chad Le Clos nagyon erősen kezdett, én nem éreztem magam olyan görcsösnek, mint a középdöntőben. Nem görcsöltem rá semmire, az időre sem, egyszerűen meg akartam nyerni, most már van aranyérmem is! Nem merem azt mondani, hogy tökéletes úszás volt, a fal nem jött ki jól. Az úszási sebesség jó volt, akárcsak a tempószám és a ritmus” – nyilatkozott Milák, aki 1:50.73-as idejével közel nyolc tizedet (!) vert a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 2009-es világrekordjára (1:51.51). „Nagyon jó érzés, azt gondolom, jobban esik, mintha bárki másét döntöttem volna meg.” – fogalmazott Milák.

A 2017-es világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos a vegyes zónában a magyar újságíróknak elképedve dicsérte Milákot és egy szójátékkal – a magyar és a hihetetlen szó angol keverésével – jellemezte az új világbajnokot és világcsúcstartót:

„Hunbelievable”

Milák Kristóf háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, a 2017-es budapesti vb-n 100 m pillangón ezüstérmes volt, tavaly pedig győzött 200 m pillangón az Európa-bajnokságon.

Ez is érdekelhet:
Megszólalt Berki Krisztián az ATV-ből történt „kirohanása” kapcsán

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Milák Kristófról posztolt Michael Phelps az Instagramon

Milák Kristóf ezüstérmes lett 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes, szakadt gatyával úszott olimpiai csúcsot

Orbán Viktor Milák Kristófra is átültette a paradicsomos csasztuskáját

Kiderült: mindenkinél gyorsabban úszott egy férfi Budapesten

Kiakadtak a magyar úszóedzők a vajdasági Szabó Szebasztián honosítása miatt

Orbán Viktor is gratulált Milák Kristófnak