Osztrák magánegyetemként akkreditálták a CEU-t

Közép-európai Egyetem Magánegyetem néven osztrák magánegyetemként akkreditálták a CEU-t – jelentette be a Budapestről kormányzatilag kiutált felsőoktatási intézmény szombaton, az akkreditációt Dr. Iris Rauskala, Ausztria oktatásért és kutatásért felelős minisztere hagyta jóvá.

„A CEU-val egy új tudományos központtal gazdagodik Ausztria. Az egyetem magyarországi helyszínén eddig is sikeresen vett részt a Európai Kutatás Tanács pályázatain, amely komoly támogatást jelent kiemelkedő kutatói számára. Ez is jelzi és bizonyítja a CEU által végzett munka minőségét. A 16. osztrák magánegyetemként a CEU által kínált kurzusok tovább gazdagítják az osztrák tudományos életet. Bízom benne, hogy sok hazai és nemzetközi diák végzi majd itt posztgraduális kutatásait”

idézte Rauskala szavait a 444.hu az egyetem kommünikéje nyomán.

A közlemény szerint a magyar kormányzat továbbra is elzárkózik attól, hogy engedélyezze a CEU számára, hogy 2019. január elsejétől új diákokat vegyen fel az amerikai akkreditációjú programjaira. Ezért az ezekhez kapcsolódó diplomákat 2019. őszétől a CEU új, bécsi kampuszán fogja kiadni.

Michael Ignatieff, a CEU rektora arról beszélt, a következő tanév során a CEU az összes amerikai akkreditációjú programja kapcsán is igényli majd az osztrák akkreditációt.

Kapcsolódó hírek