Tarlós István: nekem köszönhető, hogy 2019-ben is közvetlenül választják meg Budapest főpolgármesterét

Tarlós István főpolgármester a budapesti útépítési program keretében elkészült első XVIII. kerületi út átadásán a Kappel Emília utcánál felállított sátorban 2019. július 8-án.
Tarlós István főpolgármester a budapesti útépítési program keretében elkészült első XVIII. kerületi út átadásán a Kappel Emília utcánál felállított sátorban 2019. július 8-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Tarlós Istváné a budapestiek bizalma” – címmel írt hosszú cikket a Magyar Nemzetbe saját magáról Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Az írásban többször kitér arra, hogy míg ő nyugalmat akar a fővárosban, szerinte Karácsony Gergelyt csak a balhé érdekli, és egyébként is Gyurcsány mozgatja. „Gyurcsány Ferenc mindenáron vissza akarja szerezni a hatalmat, ha nem is formálisan, de úgy, mint mondjuk Teng Hsziao-ping” – magyarázza Tarlós a cikkében.

Megemlíti a ciklusai alatt véghezvitt fejlesztéseket, köztük a nyáron szaunaként is üzemelő 3-as metró felújítását, az átadása óta 23 milliárd forinttal dráguló 4-es metrót, hosszasan sorolja a megvalósult és a készülő építkezéseket és beruházásokat, majd érdekes kijelentést tesz:

„számos fontos kérdésben érvényesítettem a főváros érdekeit. Élén azzal, hogy 2019-ben is közvetlenül választhatják Budapest főpolgármesterét, ami indulásom alapfeltétele volt”.

Tarlós szerint „egy fővárosnak nem sok van, ami kevésbé érdeke, mint hogy a főpolgármester visszavonhatatlanul elmérgesedett viszonyban legyen a kormánnyal”. És ő úgy emlékszik, többször „elment a falig”, „nem is egy miniszterrel nyílt konfliktusba bocsátkozva”, de az együttműködést nem fenyegette veszély.

Kapcsolódó hírek