Baleset

Megtalálták a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatának holttestét

Baleset

Megtalálták a verőcei tragédia negyedik áldozatát

Belföld

Magyar Péter a hatvanpusztai Orbán-birtok elől üzent

Dózsa György úti tragédia: már másképp emlékszik M. Richárd

M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én.
M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elismerte a Pesti Központi Kerületi Bíróságon pénteken tartott tárgyalásán a 2017 májusában történt Dózsa György úti halálos baleset kapcsán megvádolt M. Richárd, hogy a két ember halálával végződő ütközés előtt gyorsított az autójával.

A baleset utáni tanúkénti kihallgatásán még azt mondta, hogy lassított az ütközés előtt, de pénteki vallomása szerint azóta átgondolta a történteket.

Azt mondta, gázt adott, így akarta elkerülni az ütközést, és a kormányt is elrántotta jobbra, reagálva az elé kanyarodó autóra. Úgy vélte, hogy igazából érdektelen az ütközés előtti sebessége, mert a másik autó szabálytalanul, a záróvonalat átlépve kanyarodott elé.

A pénteki tárgyaláson meghallgatott műszaki szakértő szakvéleménye szerint érdemben nem volt lehetősége a másik autó vezetőjének reagálni a kereszteződéshez nagy sebességgel érkező Mercedesre. Emellett, ha a Mercedes vezetője az ütközés előtt nem gyorsít, hanem lassít, akkor alacsonyabb sebességnél történik az ütközés, nem pedig 125-130 kilométer/órával. A szakértő szerint ha valóban gyorsított az ütközés előtt a vádlott, akkor az legfeljebb 2-3 kilométer/órás változást okozott a Mercedes sebességében.

A másik, az M. Richárd Mercedese elé szabálytalanul kikanyarodó autó vezetője, a per harmadrendű vádlottja a pénteki tárgyaláson azt mondta, ismeri a baleset helyszínét, hetente két-háromszor járt arra. A balesetre nem emlékszik, csak arra, hogy elhagyják a Hősök terét, majd a tűzoltók kihúzzák az autóból. Két utasa nem élte túl az ütközést, emellett több járókelő is könnyebben megsérült.

Az ügyészség szerint mindkét vezető közlekedési szabályokat szegett:

M. Richárdnak elsősorban a megengedett sebesség jelentős túllépése róható fel, a másik sofőrnek pedig a szabálytalan kanyarodás és az, hogy a szembejövő forgalomnak nem adta meg az elsőbbséget.

Emellett M. Richárdnak nem volt érvényes vezetői engedélye. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja M. Richárdot és harmadrendű vádlottként a másik autó vezetőjét.

Ez is érdekelhet: Ezért rabolhatott Üllőn és Bugyin a férfi, a feleségét is elvitték

Kapcsolódó hírek

Most érkezett! Bezárt egy éttermet a Nébih, súlyos dolgokat találtak

Varga Mihály most jelentette be: rengeteg pénz érkezett Magyarországra az uniótól

Drogos szilveszteri buliról vitték el M. Richárdot, indítványozták a letartóztatását

Vesztegetéssel is vádolják M. Richárdot

Fordulat M. Richárd ügyében, gondnokság alá helyeztetné a családja

Letartóztatták M. Richárdot

Meghalt M. Richárd

3 és fél év letöltendőt kapott M. Richárd a Dózsa György úti baleset miatt

Ágyhoz bilincselve lebeg élet-halál között a 60 kilósra fogyott M. Richárd

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!