EP-alelnöknek jelölik Dobrev Klárát

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője, képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart "A DK leadja az ajánlásait a Nemzeti Választási Irodának" címmel a Nemzeti Választási Iroda előtt 2019. április 18-án.
Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője, képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart "A DK leadja az ajánlásait a Nemzeti Választási Irodának" címmel a Nemzeti Választási Iroda előtt 2019. április 18-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Európai Parlament (EP) alelnökének jelöli Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjét a szervezet baloldali-demokrata frakciója. A képviselőcsoport erről hétfő este döntött – közölte a DK kedden.

A párt kiemelte, magyar baloldali politikus még soha nem töltött be ilyen magas közjogi tisztséget az Európai Parlamentben. Ez nemcsak a magyar demokratikus ellenzék, hanem egész Magyarország számára is hatalmas siker. Az alelnökökről az EP elnökének megválasztása után döntenek. Dobrev Klára az EP alelnökeként tagja lesz az Európai Parlament Elnökségének is.

A DK szerint minden választás után vannak vesztesek és győztesek:

„míg Orbán és populista barátai megalázó vereségen vannak túl és semmilyen fontos pozícióra nem számíthatnak, a legeurópaibb magyar párt alelnököt adhat az Európai Parlamentnek.”

Szerintük ez mindent elmond arról, hogy kik fogják alakítani Európa jövőjét a következő öt évben.

Kapcsolódó hírek