Bűnügy

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Közlekedés

Minimális emberség sincs már: a Wizz Air szállítja a magyar paralimpiai csapatot

Baleset

Súlyos kamionbaleset történt az M5-ösön

Gyász: Schmuck Andor mégsem indul a főpolgármester-jelölti előválasztáson

schmuck_andor
Schmuck Andor, a Tisztelet Társaságának elnöke sajtótájékoztatót tart egy budapesti étteremben 2019. június 17-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Tisztelet Társaságának elnöke ezt azzal indokolta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) és Kálmán Olga (független, a Demokratikus Koalíció támogatásával) egyaránt jelezte, hogy megválasztása esetén megmarad a szépkorúak utazási kedvezménye a fővárosban.

Schmuck Andor megköszönte, hogy 2428-an támogatták aláírásukkal abban, hogy elinduljon az ellenzéki előválasztáson. Egyúttal emlékeztetett: korábban azt ígérte, ha a többi jelölt is kiáll ennek a „megszerzett jognak” a megtartása mellett, akkor ő nem vesz részt az előválasztáson.

Ennek bizonyítékaként Karácsony Gergely választási szórólapjáról és Kálmán Olga szavaiból is idézett a mintegy hetven, túlnyomórészt idős szimpatizánsa körében tartott eseményen.

A Momentumról szólva úgy fogalmazott: a párt

„olyan fiatal, hogy nem is értik, miről van szó” (.), „majd megtanulják, hogy fontos az időseknek az utazás és az utazási kedvezmény”.

„Mostantól az előválasztás arról szól, hogy egy Deák Ferencet vagy egy Zrínyi Ilonát fogunk választani” – magyarázta Karácsony Gergelyre és Kálmán Olgára utalva Schmuck Andor.

V. kerületi polgármester még lehet

A Tisztelet Társaságának elnöke azt is bejelentette, hogy elindul az októberi helyhatósági választáson a főváros V. kerületének polgármesteri székéért. Programját ismertetve azt mondta, megválasztása esetén az önkormányzat minden „teraszengedélyből”, ingatlanhasznosításból, bérbeadásból és parkolásból származó bevételének felét „visszaosztja” a társasházaknak.

Schmuck Andor közölte azt is, hogy a következő napokban mind a 2428 aláírónak „apró figyelmességgel”,majd az idősek világnapjához közeledve, szeptember végén pedig egy „elegáns, szép, igazi nagy bulival” köszöni meg a támogatást.

Ez is érdekelhet:
Árokba hajtott egy külföldi diákokat szállító busz az M3-ason

Kapcsolódó hírek

Hidegfront érkezik, már látszik, mikor enyhülhet a hőség

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Megszólalt Tarlós: elkövetett hibákról, végkielégítésről, leépülésről is beszélt az Indexnek

Díszpolgárrá avatná Tarlóst és Demszkyt Karácsony Gergely

Kósa Lajos elmagyarázta, miért nyert Karácsony

Karácsony: történelmi győzelem született Budapesten

A Századvégnél is csökkent Tarlós előnye

Karácsony Gergely Budapest új főpolgármestere

Karácsony jövő héten tárgyalna Orbánnal