Karácsony jövő héten tárgyalna Orbánnal

Kormánytagok és kormánypárti politikusok is gratuláltak Karácsony Gergelynek a vasárnapi eredmény kapcsán – árulta el Budapest következő főpolgármestere az Indexnek adott interjújában.

Azzal kapcsolatban, hogy mi állhat a győzelem hátterében, Karácsony úgy vélekedett, hogy létrejött a teljes ellenzéki összefogás, mivel a jelenlegi választási rendszerben, melyet a Fidesz alakított ilyenre, csak így lehet nyerni. Emellett a kormánypárt rendszerszintű hibái is segítették a sikerét.

„Nem arról van szó, hogy rosszul kampányolt a Fidesz. Hanem a Fidesz ahhoz van hozzászokva, hogy minden választást gond nélkül megnyer, mert az ellenzék tök hülye”

– fogalmazott. Szerinte a Fidesz azért bukott meg, mert leleplezték valódi politikai arcát, miszerint egy éles versenyben nem tudnak demokratikus eszközökkel nyerni. A Borkai-ügy kapcsán elmondta, személy szerint ő nem tudta, hogy jön egy ilyen botrány, de úgy véli,

a fideszes polgármesterek jelentős része ilyen életformát él.

A kispesti szocialisták kapcsán kipattant állítólagos kokainozós ügyről azt mondta, Gajda Péternek ki kell vizsgálnia ezt az ügyet, hozzátéve: „aki ilyeneket mond, bármilyen állapotban, az szerintem repül”.

Karácsony elmondta, tervei szerint a jövő héten találkozik Orbán Viktorral, és optimista az együttműködést illetően. Megjegyezte, nem lesz tisztogatás a Városházán, a parkolás kapcsán egységes rendszert kell kialakítani, a patkányirtó céggel felbontaná a szerződést, az éves BKV-bérletek árát csökkentené, míg a turisták által használt jegyárakat emelné.

Kapcsolódó hírek