Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bezárja a szolnoki gyárát Bige László, nem hagyja lenyúlni

Napokon belül megkezdik a szolnoki Bige Holding – az egykori szolnoki Tiszamenti Vegyiművek – dolgozóinak elbocsátását, a végkielégítések, valamint a beszállítói és banki tartozások kifizetését – tudta meg a Népszava a tulajdonostól.

Az üzem működését a kénsavgyárukban tapasztalt rendellenességekre hivatkozva néhány napja függesztette fel a katasztrófavédelem.

Az ország ötödik leggazdagabb emberének számító Bige László az eljárással kapcsolatban egy interjúban azt mondta, bosszúhadjáratot sejt a háttérben, és ha nem rendeződik a helyzet, bezárja a 250 embernek megélhetést biztosító gyárat.

A jelek szerint nem történt pozitív előrelépés az ügyben, a gyár ezért lehúzza a rolót.

Jelen pillanatban a Bige Holding jó anyagi körülményeknek örvend, de a vállalkozó nem lát más kiutat, mint a mielőbbi bezárást, az összes – dolgozói, beszállítói, banki – tartozás azonnali kifizetését – írja a lap, megjegyezve, Bige László és a vezetőtársai értetlenül állnak a kialakult helyzet előtt.

Bige a Népszavának elmondta, a kifizetések után felőle bárki viheti a működésképtelen, piacait vesztett gyárat. Hozzátette azonban,

mivel gyárai biztos anyagi alapokon állnak, gazdaságilag támadhatatlanok és nem eladók, így meggyőződése, hogy bizonyos körök lényegében ingyen szeretnék megszerezni vagyonát, konkrétumokat azonban nem árult el.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz