Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bige László kiosztotta az agrárminisztert

„Én nem voltam úttörő, nem voltam KISZ tag, és nem voltam soha egyetlen pártnak tagja, Önnel szemben.”

Bige László vállalkozó a Partizán műsorában.
Bige László vállalkozó a Partizán műsorában.

Miután Bige László, Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozója világossá tette, hogy kész támogatni az ellenzéki összefogást, a kormány lejáratógépezete is támadásba lendült. Nagy István agrárminiszter a hétvégén már komplett agymosó kisfilmet készített arról, hogy Bige László teszi tönkre a mezőgazdaságot.

Bige kedd este válaszolt az uszításra, hosszú nyílt levélben azt írja, hogy tények alapján válaszolja meg Nagy István állításait, mivel szerinte a miniszter becsapja és félrevezeti a magyar mezőgazdasági termelőket és a közvéleményt.

„Az Ön és társai megtévesztő kommunikációjára alapozva kijelenthetem, hogy a termelők, akik nem vették, vagy veszik meg a műtrágyájukat belföldről vagy importból, legkésőbb december elején nagyon rosszul fognak járni. Elsősorban azért, mert lényegesen drágábban fognak hozzájutni. Másodsorban: nem biztos, hogy lesz elegendő. Nyilván ezt Ön nem érti és az elvtársai, akik ezen ügyhöz még hozzászóltak, sem érthetik, mert soha nem dolgoztak olyan helyen, ahol értéket állítanak erő. Arra vannak szakosodva, hogy elköltsék az adófizetők pénzét”

olvasható a szövegben, melyben a vállalkozó arról is beszámol: szeptember 29-én cége levelet írt Nagy Istvánnak, benne egy olyan javaslattal, amellyel biztosítani lehetett volna, hogy a magyar termelők olcsóbb műtrágyához jussanak, ezt azonban a miniszter november 11-én elutasította.

Bige arra is felhívta a figyelmet, hogy a nitrogén műtrágya ára az elmúlt tíz évben folyamatosan csökkent „Csak úgy mellékesen, az elmúlt tíz év alatt eljutottunk oda, hogy míg 10 éve 1 euró az 273 forint volt, addig a napokban elérte a 370 fölötti értéket. Magyarul, 27 százalékot veszített a forint az értékéből az Önök 10 éves vezetése alatt” – írta.

Nagynak szegezve a milliárdos azt is jelezte:

„Ön bátorkodott engem megbélyegezni kommunista vörösbárónak. Mielőtt ezt tette, utána kellett volna, hogy nézzen, hogy én nem voltam úttörő, nem voltam KISZ tag, és nem voltam soha egyetlen pártnak tagja, Önnel szemben. És soha egyetlen hatalomnál sem álltam sorba, hogy nyelvemmel tisztogassam a hátsó felét.”

A Gazdasági Versenyhivatal a Nitrogénművekre és partnercégeire kirótt bírsága kapcsán szóba hozta: „Ön azt állítja, hogy a GVH büntetés helyes volt úgy, hogy nincs tudatában a valós piaci helyzettel. Magyarországnak ilyen… mezőgazdasági minisztere még soha nem volt. Ön politikát akar a világpiaci trendekbe vinni. A világpiaci gáz árat én nem tudom befolyásolni. Mindezt azért csinálják, mert én nyíltan elmondtam, hogy az Önök politikájával én nem értek egyet.”

Bige szerint a miniszter beállt abba a sorba, ahol megpróbálják őt tönkretenni. „Pedig kellene, hogy tudja, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan magyar vállalat, amely 2010-ig 130 millió euró és 2010 után 450 millió euró értékű beruházásokat hajtottunk végre a saját finanszírozásunkból (kötvény kibocsátás révén), és nem a magyar vagy európai uniós adófizetők pénzéből” – zárta a levelét.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt