Beleszállt Bige Lászlóba az Agrárminisztérium, majd egy baloldalazó gazdával is felmondatták a leckét

Reklámfilm készült róla, hogy Bige László teszi tönkre a magyar mezőgazdaságot.

Horváth László gazdálkodó az Agrárminisztérium uszítóvideójában.
Horváth László gazdálkodó az Agrárminisztérium uszítóvideójában.

Facebook-videóban esett neki Nagy István agrárminiszter a nyíltan kormányellenes Bige Lászlónak, Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozójának.

Orbán minisztere bizonyítékok nélkül, ám annál magabiztosabban állítja, hogy Bige „műtrágyakartellezése” felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak és fogyasztóknak, sőt, általában a magyar mezőgazdaság nyomorúságát is Bige nyakába varrná: Nagy István szerint a „baloldali milliárdos” ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot.

A Nitrogénművek Zrt. „piaci helyzetét kihasználva mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát és most korlátozná a gazdákat a hozzáférésben”

– fogalmazott a miniszter, azzal hergelve: a nagyvállalkozó szerinte (mivel jogerős ítélet még nincs az ügyben – a szerk.) hét éven keresztül nemcsak a magyar gazdákat, hanem minden magyar kenyér-, gyümölcs- és zöldség vásárlót megkárosított, hogy extra profithoz juthasson!

Az Agrárminisztérium szerint ezért a gazdálkodók és a magyar családok érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetni a biztonságos magyarországi műtrágyaellátás kapcsán – fenyegetett a miniszter.

A videóban a minisztérium egy gazdálkodóval is felmondatta, miféle nemzetellenes dolgokat művel Bige. A szereplésre ki tudja, milyen módon rávett Horváth László arról magyarázott: nyáron kezdődött az áremelkedés, de ilyen mértékű, őrületes 4-4,5 százalékos emelkedésre nem számítottak. A „gazdálkodó” az előadása szerint Bige vagyonával kapcsolatban is naprakész:

„a magyar műtrágyakirály elégedjen meg egy tisztességes jövedelemmel. Ne akarjon többszörös extraprofitot, hogy a műtrágyavásárlásból finanszírozza a baloldal kampányát”

– harsogta Horváth a kormánypropagandával egybehangzóan.

Kapcsolódó hírek