Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Megszólalt a magyar milliárdos: „Ceaușescut is kivártam, ő sem végezte valami jól”

Bige László vállalkozó a Partizán műsorában.
Bige László vállalkozó a Partizán műsorában.

Bige László a Szabad Európának adott interjújában arról beszélt, hogy szerinte Orbán Viktor nem miniszterelnökként megy majd nyugdíjba, és a NER-nek hamarosan vége lesz. A milliárdos úgy véli, a Rákosi-korszakban sem volt olyan erkölcsi válságban Magyarország, mint most.

Az interjú annak apropóján készült Bigével, hogy nemrég rekordösszegű, összesen 14,1 milliárdos büntetést szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal magyar vegyipari szereplőkre kartellezés és importkorlátozás vádjával. A nyolc megbírságolt cég közül a Bige László érdekeltségeibe tartozó társaságok kapták a legnagyobb bírságot, összesen 11,5 milliárd forintot. Összehasonlításképp: a GVH tavaly egész évben összesen 8,4 milliárd forint bírságot szabott ki.

A büntetés kapcsán Bige most arról beszélt, szerinte „Csányi Sándor áll a támadássorozat mögött”, aki „beleviszi a hadjáratába a rendőrséget és az ügyészséget is”.

„Ezt pedig valakinek engedélyeznie kell. (…) Orbán Viktor nélkül nem működik ez. Se Polt Péter, se Pintér Sándor nem működik nélküle. Mindenkinek engedélyt kell kérni. Ez így működik. Eldöntötték ezt a kérdést, csak engem nem kérdeztek meg arról, hogy benne vagyok-e, vagy sem. Az a furcsa, hogy ezt az egészet meg lehet tenni egy úgymond jogállami rendszerben Európa keleti szélén. De egyszer minden elmúlik, a fák nem nőnek az égig, ha megnőnek, kivágják, ennek is hamarosan eljön az ideje”

– mondta a milliárdos, és úgy értékelt: Ceaușescu bukását is kivárta, szerinte Orbán sem miniszterelnökként megy majd nyugdíjba.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz