Holttesteket találtak Ercsinél a Dunában – a rendőrség cáfolt

A Terrorelhárítási Központ (TEK) és a vízi mentők motorcsónakjai a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit híd pillérénél 2019. június 3-án.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) és a vízi mentők motorcsónakjai a Dunán, a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit híd pillérénél 2019. június 3-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Négynél több holttest került elő a hétvégén a Duna Ercsi alatti szakaszán a hétvégén

tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint a holttestek azonosítása jelenleg is tart, egyelőre nem lehet tudni, hogy a múlt szerdai hajótragédia eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakiket.

Cáfolt a rendőrség

A kormányközeli lap értesülését később a rendőrség a 24.hu megkeresésére cáfolta. Azt viszont megerősítették, hogy Hartánál találtak egy holttestet, melynek azonosítása jelenleg is zajlik.

Továbbra is veszélyes a merülés

A tragikus baleset helyszínén csütörtök reggel óta tartanak a feltárási munkálatok, a merülés azonban életveszélyes a magas vízállás és az erős sodrás miatt. Pénteken egy TEK-es búvárt ki kellett menteni a vízből.

Magyar, osztrák és dél-koreai mentőcsapatok dolgoznak az elsüllyedt Hableány közelében, a Magyar Nemzet szerint azonban csak a 37 fős délkelet-ázsiai csapat fontolgatja a kockázatos merülést. Mivel azonban a ponton rögzítése is komoly nehézségekbe ütközik, még nem kapták meg a parancsot a merülésre.

A Magyar Nemzet úgy tudja, ma születhet döntés arról, hogy lemennek-e a búvárok a Hableányhoz, amely folyamatosan mozog az árban, egy métert el is csúszott déli irányba.

Közben a dél-koreai nagykövetség a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn lefoglalását kéri a magyar hatóságoktól.

Kapcsolódó hírek